Sloní Hora – jeden z nejlepších výhledů na Taipei

13:00 | 27.11.2018 tichaklarka 26
Místo je velmi populární nejen pro místní obyvatele, ale i pro fotografy nebo milovníky romantiky. Pro turistu objevujícího Taipei je návštěva téměř povinností.
Výhled na Taipei
Výhled na Taipei FOTO: taiwandiscovery.wordpress.com

Kopec vysoký 183 metrů zvaný Sloní hora (Elephant Mountain), známý také jako Xiangshan, se nachází v okrese Xinyi. Nabízí skvělý výhled na celé město a na Taipei 101.

Tipy pro návštěvníky – nejvíce rušno očekávejte v pátek odpoledne a o víkendu, zejména v době západu slunce. Pokud se chcete vyhnout davům, nejlepší jsou všední dny dopoledne. Na vrcholu buďte opatrní, některé schody jsou velmi strmé, takže to není vhodné pro malé děti nebo starší osoby.

Jak se ke Sloní hoře nejlépe dostat? Nejlepším výchozím a orientačním bodem je budova Taipei 101, od které je hora vzdálena asi 20 minut chůze. Vystupte na stanici metra Taipei City Hall a odtud už Vás povede značení, kterých je tu opravdu dostatek, takže se nemůžete ztratit. Můžete také vystoupit na stanici Xianshang, ale snadnější je první varianta.


Jakmile uvidíte tyto sochy, odbočte vpravo do malé postranní uličky.

Toto je malá vstupní brána, která vede na vrchol hory.

Při cestě se připravte na značné množství schodů. Cesta na vrcholek trvá od 15 do 30 minut, záleží na fyzické zdatnosti.

Výhled na čtvrť Daan, věže (dvojčata) v dáli jsou hotel Far Eastern Plaza

Výhled na čtvrť Xinyi


ZDROJ & FOTO: mykafkaesquelife.blogspot.co.uk
FOTO: aaround.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9