Hrnčířská vesnička Bat Trang

13:00 | 12.10.2018 Mei 2
Tato vesnice se nachází pouze 15 km jihozápadně od Hanoje ve Vietnamu. Dá se sem dostat buď lodí, nebo po silnici. Bat Tang je řemeslnická obec, která se těší ve Vietnamu velké slávě po více než 100 let.
Bat Trang
Bat Trang FOTO: wikimedia.org
Všichni obyvatelé této vesničky se jistým způsobem podílejí na tvorbě a marketingu kolem keramiky. Nedávno se zde také otevřela dílna, kde se návštěvníci mohou přiučit základní keramické dovednosti jako například formování vázy či hrnce na hrnčířském kole.
 
Protože keramika do vesnice přivedla spousty návštěvníků, byly zde otevřeny také stánky s občerstvením a restaurace.
 
Historie keramické tvorby v Bat Trangu započala díky velkému množství kvalitního jílu a těsné blízkosti Červené řeky a Hanoje. Modrá a bílá keramika se odtud vyváží do celé Asie i mimo ni. Mnoho keramických výtvorů je stále vyráběno v malých rodinných dílnách, kde se umění keramické tvorby dědí z generace na generaci.
 
Pokud se jednou vydáte do Vietnamu, rozhodně toto místo stojí za návštěvu. Neměli byste jej ale opustit bez návštěvy tržnice, kde najdete mnoho krásných výrobků ke koupi. Také byste měli navštívit velký obecní dům a starý chrám literatury Van Chi.



FOTO: wikimedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9