Olympijský speciál (15. 2. 2014)

23:11 | 15.02.2014 MinYeon 4
Dnes se z olympijských medailí může těšit Čína, Japonsko i Korea. Kdo si dnes tyto drahé kovy vybojoval?
Dnešní medailistky Zhou Yang a Shim Sun Hee
Dnešní medailistky Zhou Yang a Shim Sun Hee FOTO: ran.de

Short track - 1500 m (ženy)

1. ČÍNA (Yang Zhou)
2. KOREA (Shim Suk Hee)
3. ITÁLIE (Arianna Fontana)

Short track je disciplína, ve které se asijským sportovkyním velmi daří, a dokázaly to i dnes. Zlatá medaile poputuje díky Yang Zhou do Číny, stříbro poputuje ještě dál na východ, do Koreje. Do finále se probojovala i drobná Číňanka Jianrou Li (12. místo), která ale závod kvůli pádu nedokončila, a Korejka Kim Alang (13. místo), která byla diskvalifikována po sporném střetu s nakonec bronzovou Italkou Ariannou Fontana. Z Japonek se nejlépe umístila Ayuko Ito (18. místo) následována Cho Ha Ri z Koreje. Na 21. místě dojela Quihong Liu (Čína). Na konci tabulky se objevila ještě dvě japonská jména: Yui Sakai (27. místo) a Biba Sakurai (33. místo).

Short track - 1000 m (muži)

1. RUSKO (Victor An)
2. RUSKO (Vladimir Grigorev)
3. NIZOZEMÍ (Sjinkie Knegt)

Vedoucí korejského svazu tohoto stále více populárního sportu si teď nejspíš opět trhají vlasy a s velkou pravděpodobností se nevyhnou vlně kritiky za to, že nechali odejít naději korejského short tracku. Korejec, který po sporech s vedoucími svazu odešel do Ruska, si dnes totiž vysloužil zlatou medaili. Korejci sice měli ve finále i reprezentanta korejských barev, ale toho postihl velmi podobný osud jako Kim Alang a po střetu s jedním ze svých protivníků byl Sin Da Woon penalizován, vyřazen ze závodu a nakonec skončil na 7. místě. Ironie si dnes s korejskými reprezentanty pěkně pohrávala a tak i Lee Han Bin byl nakonec diskvalifikován po sporném střetu s (opět nakonec bronzovým) Nizozemcem Sjinkie Knegtem. Japonští reprezentanti Yuzo Takamido a Ryosuke Sakazume dojeli na 20. a 22. místě. Jediný čínský závodník, Wenhao Liang si za svůj výkon vysloužil až 28. pozici.

Skoky na lyžích - velký můstek (muži)

1. POLSKO (Kamil Stoch)
2. JAPONSKO (Noriaki Kasai)
3. SLOVINSKO (Peter Prevc)

I dnes se Japonci mohou radovat z medaile. Tentokrát si ji za svůj skok vysloužil Noriaki Kasai a nutno podotknout, že rozdíl mezi ním a zlatým Kamilem Stochem nebyl vůbec veliký. Ani další reprezentanti si nevedli špatně. Daiki Ito si vyskákal 9. místo a první desítku uzavřel Reruhi Shimizu. Nejhůře se ve finále z Japonců umístil Taku Takeuchi, který skončil na velmi dobrém 13. místě.

Rychlobruslení - 1500 m (muži)

1. POLSKO (Zbigniev Brodka)
2. NIZOZEMÍ (Koen Verweil)
3. KANADA (Danny Morriason)

V tomto závodě se nejlépe umístil čínský reprezentant Goujun Tai, který skončil na 21. místě. Korejec Joo Hyong Jun dojel 29., téměř těsně následován Japoncem Taro Kondo, který nakonec dojel 31.

Skeleton (muži)

1. RUSKO (Alexander Tretiakov)
2. LOTYŠSKO (Martins Dukurs)
3. USA (Matthew Antoine)

Ani v tomto závodě se to asijskými sportovci nehemžilo. Do finále se probojoval jen Japonec Hiroatsu Takahashi (12. místo) a Korejec Yun Sung Bin (16. místo), kteří se ale se svými časy umístili v druhé polovině tabulky.

Curling (ženy)

I dnes si zahrály všechny asijské curlingové týmy. Tentokrát ale nestanuly proti sobě. Nejlépe si vedly Číňanky, které porazily tým Švédska sice velmi těsně 7:6, ale každá výhra se počítá. I tuhle těsnou výhru tak mohou Číňankám závidět jak Japonky, tak Korejky. Japonský tým prohrál s Kanadou 6:8 a korejský tým podlehl Velké Británii 8:10. Bohužel večer už se nevedlo ani Číňankám, které svůj souboj s Dánskem prohrály 9:6.

Curling (muži)

Číňané se dnes utkali s domácím týmem Rusů. Čínský tým si postupně budoval náskok, který už Rusové nedokázali stáhnout, a tak se mohou radovat z vítězství 9:6.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9