Olympijský speciál (14. 2. 2014)

22:28 | 14.02.2014 MinYeon 7
Dnešní den nejvíce slavili v Japonsku a to především díky prvnímu zlatu, které domů přiveze nadějný krasobruslař.
Yuzuru Hanyu
Yuzuru Hanyu FOTO: hurriyetdailynews.com

Krasobruslení

1. JAPONSKO (Yuzuru Hanyu)
2. KANADA (Patrick Chan)
3. KAZACHSTÁN (Denis Ten)

O úchvatném vítězství mladého Japonce si můžete přečíst samostatný článek. Miláčkovi čtenářek AsianStyle se kromě zlaté medaile podařilo dokonce i překonat olympijský rekord, když za svůj výkon získal 101,45 bodů. Na 5. a 6. místě skončili další Japonci, Tatsuki Machida a Daisuke Takahashi, následováni Číňanem Han Yanem. Filipínský reprezentant Michael Christian Martinez si za svůj výkon vysloužil 19. místo.

Akrobatické lyžování - skoky (ženy)

1. BĚLORUSKO (Alla Tsuper)
2. ČÍNA (Mengtao Xu)
3. AUSTRÁLIE (Lydia Lassila)

Ve skocích zazářily Číňanky. Mengtao Xu vyhrála stříbrnou medaili a její kolegyně Nina Li a Shuang Cheng skončily na 4. a 5. místě. Poslední reprezentantka Číny, Xin Zhang skončila na 13. místě. Jiné asijské národy v této disciplíně své zástupkyně neměly.

Skeleton (ženy)

1. VELKÁ BRITÁNIE (Elizabeth Yarnold)
2. USA (Noelle Pikus-Pace)
3. RUSKO (Elena Nikitina)

Do tohoto závodu se kvalifikovala jen Japonka Nozomi Komuro, která dojela na předposledním, 19. místě.

Běh na lyžích - 15 km (muži)

1. ŠVÝCARSKO (Dario Cologna)
2. ŠVÉDSKO (Johan Olsson)
3. ŠVÉDSKO (Daniel Richardsson) 

V tomto závodě Asiaté opravdu nezazářili. Nejlépe se umístil Korejec Hwang Jun Ho, ale i ten se ohřál až na 68. místě. Následoval ho Číňan Qinghai Sun (72. místo) a Mongol Bymbadori Bold (80. místo).

Biatlon - 15 km (ženy)

Bohužel biatlonistky si nevedly o moc lépe. Nejvýše se umístila Japonka Fuyuko Suzuki, která dojela na 52. místě. Jialin Tang (Čína) na Suzuki ztrácela 42 vteřin a umístila se o 5 příček níž, na 57. místě. Ještě trochu níže zůstala dvojice Miki Kobayashi z Japonska (68. místo) a Mun Ji Hee (69. místo) z Koreje. Až u samého konce žebříčku dojela Japonka Yuki Nakajima (75. místo) a Číňanka Na Song (77. místo). Další reprezentantka Japonka, Rina Suzuki závod nedokončila.

Curling (muži)

Ani dnes si hráči curlingu neodpočinuli. V prvním zápase proti Švédsku se jim sice povedlo získat si slušný náskok, ale ani ten nakonec neodvrátil porážku 6:5. I zápas s Norskem byl poměrně vyrovnaný, ale čínský tým se dostal do nadprůměrné formy a vyhrál 7:5.

Curling (ženy)

Dnes proti sobě stanul tým Koreje a Číny. Vypadá to ale, že kromě Lee Seul Bee byly Korejky z formy a čínský tým tak vyhrál 11:3. Ani Japonky si dnes neodpočinuly a stanuly proti týmu Velké Británie. Jejich zápas byl ale ukončen hned po 7. kole, kdy Britky nahrály 5 bodů a celkově vyhrály 12:3.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9