Už to není pohádka? Polibek zachránil lidský život

15:00 | 11.02.2014 Syrinox 21
Na světě stále existují lidé, kterým není lidský život a osudy druhých lhostejný. Povyprávět o tom může i Lui Wen Xiu.
. . .
. . . FOTO: patiently-waiting4love.tumblr....
Stalo se tak v Shenzhenu (Guangdong, Čína). Šestnáctiletý chlapec stál za zábradlím mostu a hrozilo, že skočí dolů, aby ukončil svůj krátký život. Stovky diváků s hrůzou sledovaly, jak odmítl přejít na bezpečnou stranu zábradlí. Policie brzy byla na místě a pokoušela se s chlapcem promluvit, nikdo však nedokázal jeho rozhodnutí změnit a násilí bylo v tuto chvíli riskantní. 

Právě v té chvíli se devatenáctiletá hotelová servírka Lui Wen Xiu vracela z práce domů. Když uviděla chlapce, cítila, že musí něco udělat, aby mu pomohla. Wen Xiu měla kdysi podobné problémy, kvůli čemuž věděla, jak se chlapec cítil. 

Vykládaje policii, že je chlapcovou přítelkyní, se Wei Xiu podařilo dostat natolik blízko, že s chlapcem mohla mluvit. Sdílela s ním svůj vlastní, smutný a těžký životní příběh a vyslechla si ten jeho. Také mu ukázala svou jizvu na zápěstí, která byla připomínkou jejího pokusu o sebevraždu.

"Řekl mi, že je beznadějný a že 'nemám ztrácet čas pro jeho záchranu.' Ale já mu řekla, že 'tady nejsem proto, abych tě zachránila, ale aby sis uvědomil, jak hloupé to je. Podívej se na mě - měla jsem těžké časy, ale teď jsem tady,'" vzpomínala do televize Wen Xiu. 

Nakonec byla Wen Xiu, díky bohu, schopná se natáhnout a sevřít chlapce v objetí a také mu věnovat nečekaný polibek. Policie poté dostala možnost vzít chlapci nůž, který držel, a dostat jej na bezpečnou stranu mostu. 



Možná, že kdyby se takto zachovalo i více lidí a ne jen hloupě přihlíželi, bylo by na světě mnohem méně sebevražd.


ZDROJ: ​patiently-waiting4love.tumblr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9