Malá Yuan Zai se představí veřejnosti v Taipei Zoo

16:00 | 05.01.2014 Erik 7
Yuan Zai roste jako z vody a nadešel čas, aby se poprvé naživo představila návštěvníkům Taipei Zoo na Taiwanu. Stane se tak zítra, v pondělí 6. ledna 2014. My si zatím můžeme prohlédnout její rodinné album.
Yuan Zai zdraví své příznivce packou, 30. říjen 2013
Yuan Zai zdraví své příznivce packou, 30. říjen 2013 FOTO: Xinhua/Taiwan Zoo
Pandí holka, která dostala jméno Yuan Zai, se narodila na začátku parného léta 3. července 2013. Tady se směje do objektivu 11. července, kdy jí bylo pouhých osm dní. Na černý kožich má ještě čas a zatím vystupuje v roli bílého andílka.  



Na snímku z 8. srpna 2013 je už slečna o poznání pandovatější. Nebojte se. Nebolí ji hlava ani se ničím netrápí. Prostě a jednoduše spí a zdá se jí, že se češe před zrcadlem.



Nesmíme zapomenout představit oba hrdé rodiče. Vlevo dole taťka Tuan Tuan, vpravo zas mamka Yuan Yuan. Oba byli taiwanské zoo věnováni čínskou vládou v roce 2008. Yuan Zai je jejich vůbec prvním potomkem.



K téhle fotografii z 9. srpna 2013 myslím není potřeba nic dodávat.



Stejně jako lidské, i pandí dítka podstupují celou řadu lékařských vyšetření. V tomhle případě šlo o návštěvu "ušního oddělení", kde se tleskáním zkoušelo, jestli malá Yuan Zai má dostatečně ostrý sluch. Splněno na jedničku. Podle všeho dokáže v budoucnu nacházet rostoucí bambus právě jen ušima.



Dost bylo válení se doma, teď je na čase válet sudy na zelené trávě. Nebo se o to alespoň ze všech sil snažit. A to přesně 18. září 2013.



"Ne, ne, ne...  já ještě nechci jít spát. Dnes večer je Halloweenská party." Aneb dospívání je holt těžké i po pandy. 31. říjen 2013 a buclatých 8 kilogramů váhy k tomu.



Tady už jsme se přenesli do 15.prosince 2013. Yuan Zai už váží 12,2 kg a má v malíčku každé zákoutí dřevěných prolézaček. Ale pořád má nejraději máminu misku na vodu z nerezové oceli, ve které se nejen může vzhlížet, ale vzhledem ke gumovému podkladu se v ní i houpat. Jen se už brzy do ní nevejde, jak vyrostla.



Vítejte u vánoční večeře 25. prosince 2013 v podobě extra chutné mrkve. Zákusek v podobě sušenky z obilí si samozřejmě nechává na konec jako dezert. Všimněte si toho napjatého výrazu. Budu se lidem venku líbit? Jak asi vypadají? Jako ty tety v bílém? Já mám strašnou trému...



Škoda jen, že nikde v evropském dosahu nejsou platební karty, legitimace na hromadnou dopravu takové jaké připravuje Taiwan Cooperative Bank nebo EasyCard Corp. Krom toho, že na nich můžete sledovat, jak Yuan Zai roste, tak 10% z ceny plus 0,5% z platebních transakcí bude věnováno Taipei Zoo. Ale je dobré si pospíšit. Jde o limitovanou edici 10 tisíc kusů.



FOTO: xinhuanet.com, wantchinatimes.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9