Výstava 1600 papírových pand v Taipei

15:00 | 29.03.2014 Mei 18
V Taipei je před Čankajškovou pamětní síní umístěno 1600 pand a 200 formosských černých medvědů, vyrobených z recyklovaného papíru. Tento projekt má za úkol zvýšit povědomí o ochraně volně žijících živočichů.
1600 Pandas World Tour
1600 Pandas World Tour FOTO: Jirka Matousek / flickr.com

Pandy se pomalu přesouvají po různých místech na Tawanu, jako je Taipei Expo Park, Dajia Riverside Park a Ketagalan Boulevard. Celá výstava nese název 1600 Pandas World Tour.
 
Kromě pand a černých medvědů jsou vidět také další díla ohrožených živočichů, mezi které patří například zelené mořské želvy, asijští sloni a formosští levharti obláčkoví.
 
Město na tomto projektu pracovalo s francouzským umělcem Paulem Grangeonem, který je expertem přes díla z papírové hmoty. Pro vytvoření černého medvěda navštívil umělec v lednu taipeiskou zoo a snažil se toto ohrožené zvíře dobře nastudovat.


 
Výstava byla zahájena ve Francouzské sekci Světového fondu na ochranu přírody v rámci společného projektu s Grangeonem v červenci 2008 na pařížské radnici. V Asii se koná od února letošního roku a první zastávkou je právě Taiwan. Předtím již absolvovala turné po 20 zemích celého světa.
 
Akce trvá od 28. února do 30. března a vstup je zdarma. Vláda města sdělila, že po skončení výstavy budou výrobky vydraženy a výtěžek bude věnován místní charitě.
 
K této pandí expozici se na své sociální síti vyjádřil i taiwanský zpěvák a herec Wang LeeHom, který napsal: „Existuje jen 1600 pand a z toho 200 na Taiwanu vedle černých medvědů ve volné přírodě. Zkusme být přátelští k životnímu prostředí a postarejme se o ně! Těchto 1600 papírových pand před Čankajškovou pamětní síní připomíná nutnost ochrany volně žijících zvířat. Jsou tak roztomilé, že ano?“
 

FOTO: facebook.com/leehom
 
FOTO: Jirka Matousek - europeanphotographer.com
 
FOTO: Jirka Matousek - europeanphotographer.com

FOTO: Jirka Matousek - europeanphotographer.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9