Korejci postaví neviditelnou budovu

14:09 | 22.11.2013 Tynkami 4
Korea opět jedničkou. Pokusí se postavit neviditelnou věž, což by znamenalo světové prvenství.
Tower Infinity
Tower Infinity FOTO: businessinsider.com
Po celém světě se architekti předhánějí a staví stále vyšší a vyšší budovy, ale v nedávné době se objevila úplně nová jiskra. Jihokorejská vláda schválila započetí konstrukce první „neviditelné“ věže na světě.
 
Design byl zhotoven GDS Architects. Sklem obalená Tower Infinity se bude tyčit až do výše 450 metrů a její součástí bude třetí nejvyšší vyhlídka na světě. Projekt je garantován státem vlastněnou společností Korea Land & Housing Corporation, veřejnou firmou specializující se na bytovou výstavbu.
 


Iluze neviditelnosti dosáhnou pomocí systému LED fasády, která bude využívat série kamer. Ty budou posílat aktuální reálný obraz na reflexivní povrch budovy.
 
Místem pro výstavbu bylo určeno prostranství těsně vedle Soulu, nedaleko letiště. Prozatím ale ještě nebyla stanovena žádná data.    
 
Konstrukce je určena pro trávení volného času. Budou se zde nacházet patra s observatořemi, kino, horská dráha, vodní park a koutky s jídlem a nápoji. Očekává se, že po dohotovení by se Tower Infinity měla stát šestou nejvyšší věží na světě, hned za SkyTree v Tokyu, Conton Tower z Guangzhou, CN Tower v Torontu, moskevskou Ostakino Tower a Oriental Pearl, kterou byste mohli vidět v Shanghai.
 
A co se bude dít, když LED fasáda nebude aktivována? Jednoduše bude osvícena jen ze třiceti procent.
 
 

Jak to funguje
 
Neviditelnost Tower Infinity je samozřejmě pouze umělecká kamufláž. Na šesti stranách a ve třech různých úrovních budou rozestaveny kamery. Ty zachytí skutečné obrazy z okolí. Na dalších třech částech s pěti sty LED obrazovkami potom scény individuálně promítnou. Digitálním procesem se záběry zpoměrují, přetočí a spojí tak, že vznikne souvislý obraz beze švů. V podstatě to, co se odehraje za budovou, se pošle na přední stranu stavby. Podle GDS manažeři dokonce dokážou měnit stupeň používané energie k vytvoření různé neviditelnosti.




ZDROJ: cnn.com
FOTO: dailymail.co.uk

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9