Korejští vědci vyvinuli program, který pomáhá dětem bojovat s depresí

13:00 | 22.02.2021 Eunka 0
Vědci z národní univerzitní nemocnice v Soulu uvedli, že vyvinuli program, který nabízí kognitivně behaviorální terapii založenou na počítačových hrách dětem, které bojují s depresí.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Shutterstock.com
Zmíněný program se skládá z řady tréninkových cvičení, včetně cvičení zaměřených na překonávání deprese, přátelství a podporu schopnosti učení, která se konají dvakrát týdně jako součást pětitýdenního plánu.

Výzkumný tým rozdělil 50 dětí potýkajících se s depresí do dvou skupin, přičemž pouze jedna skupina sledovala terapeutický program, a porovnal je pro analýzu.

Skupina účastnící se terapie vykázala celkové zlepšení, pokud jde o depresi, koncentraci, kvalitu života a sebeúctu. Jejich skóre Dotazníku na zdraví pacientů-9 (PHQ-9), používaný k měření závažnosti deprese, klesl v průměru o 37 procent. Očekává se tedy, že terapie pomůže dětem překonat depresi a další související poruchy.

Děti, které o sobě nechtěly mluvit, měly tendenci se aktivněji zapojovat do programu počítačové terapie, vysvětlil výzkumný tým.
 
"Programy založené na hrách mohou zlepšit přístupnost dětí, které bojují s depresí," uvedl Shin Min-sup, profesor dětské psychiatrie v národní univerzitní nemocnici v Soulu, který stál v čele výzkumu. "Věříme, že tento program by mohl fungovat jako bezpečná alternativa pro způsoby léčby, které obvykle vyžadují fyzický kontakt."

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9