Studenti z Hwacheonu pomáhají toulavým kočkám

13:00 | 22.09.2020 Eunka 0
Na střední škole Sanae, která se nachází v nejsevernější oblasti okresu Hwacheon v provincii Gangwon, se studenti snaží pomáhat opuštěným kočkám.
Kočky
Kočky FOTO: pixabay.com
Zmíněná škola nedávno založila studentský klub s názvem Level Up, který se věnuje ochraně zvířat poté, co se 11 zúčastněných studentů a učitelů, rozhodlo jednat. Klub se poprvé setkal s toulavými kočkami, aby je nakrmil.

Studenti, kteří byli rozhodnuti udělat každou kočku šťastnou, získali povolení od školy, aby vytvořili několik skupin, které by krmily toulavé kočky. Zpočátku to nebylo snadné. Někteří učitelé si stěžovali, že kočky pobíhají kolem recyklačních prostor a parkovišť.

Mezitím počet koček vzrostl na šest, což vyžadovalo větší péči. Z projektu se brzy stal celoškolní projekt. Členové klubu Level Up usilovně pracovali na nalezení nejlepšího řešení. Nejprve se klub ujistil, že kočky budou krmeny v 18 hodin. Žáci také zajistili, aby kočky nebyly na parkovošti v době, kdy přijíždí a odjíždí auta.

Jak se ke komunitě připojilo více koček, uspořádal klub online kampaň s žádostí o jídlo pro kočky. Největším problémem byly březí kočky, protože s takovou by jim brzy počet koček přerostl přes hlavu. Řešením byla samozřejmě kastrace. Studenti také museli vyřešit obydlí na zimu a očkování.

To vše však stálo nejméně 10 milionů wonů, což si studenti a učitelé nemohli dovolit. Studenti se proto rozhodli pro crowdfunding, který přiměl řadu společností nabídnout pomoc. Vyrobili náramky pro každého příznivce, jenž pomohl. 

"Nejen, že se staráme o kočky, ale také se snažíme zvyšovat povědomí o ochraně zvířat ve škole," řekl na závěr sedmnáctiletý student Lee Sang-hyun, člen klubu.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9