Jen nízké procento Korejek podstupuje léčbu poporodní deprese

13:00 | 25.11.2020 Eunka 0
V Jižní Koreji se zvyšuje počet tragických událostí způsobených poporodní depresí, což je typ deprese, kterou zažívá mnoho matek po porodu.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Needpix.com
I v Jižní Koreji bohužel roste počet případů, kdy matkám s poporodní depresí nebyla poskytnuta odpovídající léčba a nakonec ublížily svým dětem. 

Okresní soud v Soulu nedávno vynesl tříletý trest odnětí svobody pro ženu v domácnosti ve věku 41 let, která byla obžalována z toho, že své čtyřměsíční dítě udusila k smrti zakrytím nosu a úst dítěte. Poté, co zoufale chtěla mít dítě, podstoupila umělé oplodnění a porodila. Své dítě však zabila poté, co trpěla falešnými představami a bludy způsobenými porodním stresem a depresí. Po porodu se u ní opakovalo neobvyklé chování, jako je třes rukou a toulání se v noci beze spánku. Poporodní deprese jí byla diagnostikována ještě v porodnici.

Těžkou poporodní depresi je třeba léčit správně, ale korejské matky jen vzácně podstoupí konzultaci nebo léčbu tohoto stavu. Odborníci odhadují, že míra prevalence poporodní deprese se obecně pohybuje kolem 10 až 15 procent. Podle analýzy údajů z Národní zdravotní pojišťovny Korejského institutu pro zdraví a sociální věci však podíl matek, které podstoupily léčbu poporodní deprese, zůstal nízký (1,43 procent).

Odborníci zdůraznili, že namísto ponechání odpovědnosti za takové tragické události jednotlivcům, by mělo být vyvinuto velké úsilí na podporu prevence a léčby.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9