Zachráněné psy z trhu s psím masem v Busanu adoptovali v zahraničí

14:12 | 26.10.2020 Eunka 0
Všichni psi, kteří byli zachráněni z trhu s psím masem Gupo v korejském přístavním městě Busan, který byl loni odstaven, byli úspěšně adoptováni do zahraničí.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Youtube screen
Busanská pobočka Aliance pro prevenci krutosti na zvířatech oznámila, že všech asi 80 psů, kteří byli loni zachráněni z trhu se psím masem, bylo adoptováno do zahraničí, včetně 45 psů, kteří byli adoptováni do zámoří ve čtvrtek 22. října.

Psi zachránění z trhu Gupo, který byl uzavřen v červenci loňského roku po 60 letech provozu, čekali na přijetí v cizině v útulku pro zvířata v Gyeongju v provincii Severní Gyeongsang. Počínaje počátkem tohoto roku si psy adoptovaly domácnosti v cizích zemích, včetně USA a Kanady. Zahraniční adopce těchto psů pomohla zařídit mezinárodní organizace na ochranu zvířat.

Během čekání na přijetí do ciziny někteří psi bohužel zemřeli kvůli velkým zdravotním problémům a několik fen porodilo. 

Po dlouhých diskusích a konzultacích s organizacemi na ochranu zvířat se metropolitní vláda v Busanu a místní okresní úřad dohodli na uzavření trhu s psím masem Gupo. Obchodníci v něm souhlasili s uzavřením trhu výměnou za dotace na stabilizaci života, přičemž umožnili adopce psů do zahraničí.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9