Korejky středního věku nachází práci díky domácím mazlíčkům

13:00 | 02.06.2019 Eunka 2
Korejky středního věku, které často přerušily kariéru kvůli rodině, hledají práci na částečný úvazek. Péče o domácí mazlíčky druhých, psí chůvy nebo krmení toulavých koček - i to jsou zajímavé pracovní příležitosti.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Shutterstock.com
Zájem jihokorejců o dobré životní podmínky domácích zvířat narůstá a s tím souvisí i nové pracovní příležitosti, které vítají zejména ženy středního věku, které jsou mnohdy izolovány od společenských aktivit. 

Začátkem letošního roku najal okresní úřad v Gwanak-gu šest osob ve věku okolo 65 let, kteří si vzali na starost krmná místa pro toulavé kočky. Budou o ně pečovat devět hodin týdně až do listopadu. Za tuto práci obdrží okolo 270 000 wonů (zhruba 5200 czk) měsíčně. Úředník z okresního úřadu uvedl, že i když tato mzda není příliš vysoká, pořád je to příležitost pro seniory, kteří se tak mohou realizovat a udělat něco prospěšného pro zvířata a společnost. Dodal, že tito lidé s radostí sdíleli své životní příběhy, když se hlásili o práci, která rozhodně oživí jejich životy.

V oblasti péče o domácí mazlíčky je je pozoruhodná i vynalézavost žen středního věku. Kim Jeong-hee, která je ženou v domácnosti, začala před 2 lety pracovat jako psí chůva. Založila si pečovatelkou službu a když majitel psa jede na výlet nebo na delší dobu opustí domov, může jí mazlíčka svěřit. Paní Kim prohlásila, že nejvíc vzrušení a zábavy užije se štěňaty a dodala, že hlídání mazlíčků je nyní životně důležitou součástí jejího života.

Podle služby DogMate je nejideálnější psí chůvou žena ve věku 40 - 50 let, která má zkušenosti s chovem psů. Většina žen středního věku má děti, takže jejich dovednosti v péči o psy jsou naprosto úžasné. Tyto ženy jsou navíc zodpovědnější a zkušenější v krizových situacích. Zdá se, že ženy v domácnosti nebo ženy, které z nějakého důvodu musely přerušit kariéru, často žádají o zaměstnání, která lze snadno vykonávat doma a nejlépe na částečný úvazek.

Jisté centrum které podporuje ekonomické aktivity žen, které přerušily kariéru, také nedávno zahájilo provoz vzdělávacích programů pro začínající chůvy domácích mazlíčků. Ačkoli jde často jen o práci na částečný úvazek, neznamená to, že by se v ní člověk nemohl realizovat a vzdělávat. Jistě to má dobrý vliv i na sebevědomí. A mazlíčkům to evidentně svědčí také. 

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9