Rybáři z Yeosu protestují proti větrným farmám na moři

13:00 | 24.10.2020 Eunka 0
Skupina rybářů z města Yeosu v Jižní Koreji důrazně protestuje proti projektu "větrné farmy na moři" s tvrzením, že by to devastovalo rybolovné oblasti regionu.
Větrné farmy na moři
Větrné farmy na moři FOTO: geograph.org.uk
Ministerstvo obchodu, průmyslu a energetiky nedávno schválilo projekt "větrné farmy na moři" sestávající z 36 jednotek generátorů energie o výkonu 8 megawattů, který nyní probíhá v sousedství ostrova Gwangdo v Yeosu.

Je známo, že ministerstvo dalo zmíněnému projektu zelenou po přezkoumání obchodního plánu předloženého vývojářem projektu s ohledem na životní prostředí. Předpokládá se, že zpracovatel projektu požádá o povolení k používání veřejných vod po absolvování posouzení vlivů na životní prostředí a po úvodním briefingu pro obyvatele.

Po zveřejnění zprávy, že ministerstvo projekt schválilo, se však rybáři v regionu zavázali, že proti němu rázně zakročí. Než ministerstvo schválilo projekt, 23 rybářských skupin v regionu zaslalo ministerstvu třikrát oficiální dopisy, v nichž vyjádřily nesouhlas s projektem.

Jak svůj nesouhlas rybáři zdůvodnili? "Ostrov Geomundo a ostrov Gwangdo jsou zlatými rybářskými revíry, kde v Yeosu působí asi 800 rybářských člunů. Pokud tam rybáři nebudou moci déle působit, ztratí více než 100 miliard wonů ročně." řekl Noh Pyeong-woo, vedoucí rybářských skupin. posléze dodal: "Nechápeme, proč je třeba stavět pobřežní větrnou farmu v oblasti s tak bohatým zdrojem ryb."

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9