Korejci žádají policisty, aby se zastávali práv zvířat

13:00 | 27.07.2020 Eunka 0
Počet případů týrání zvířat v Jižní Koreji každým rokem roste, proto Korejci požadují, aby vláda zřídila speciální policejní jednotky, které se budou zabývat případy týraných či jinak zneužívaných zvířat.
Kočka a pes
Kočka a pes FOTO: pixabay.com
Podle Národní policejní agentury v Jižní Koreji počet případů, kdy státní zastupitelství prošetřovalo porušování zákonů na ochranu zvířat, značně vzrostl, a to ze 264 v roce 2015 na 331 v roce 2016, na 459 v roce 2017, na 592 v roce 2018 a na 973 v roce 2019.

Právě proto si Jihokorejci přejí, aby se zavedly speciální policejní jednotky, které se zaměří na vyšetřování a prevenci zločinů souvisejících se zvířaty. Některé provinční vlády již založily vyšetřovací odvětví, zaměřená výhradně na dobré životní podmínky zvířat. Například provinční vláda v Gyeonggi zřídila v listopadu 2018 v rámci svého zvláštního soudního policejního týmu i tým pro prevenci zneužívání zvířat.

V současné době se tým pro prevenci týrání zvířat skládá z 24 úředníků, kteří mají na starosti prevenci zločinů souvisejících se zvířaty. Součástí týmu jsou také odborníci s licencí veterinárního lékaře.

Busanská metropolitní vláda rovněž přezkoumává myšlenku zřízení vlastního zvláštního policejního sboru, který by zodpovídal za prevenci trestných činů spojených se zvířaty a vyšetřoval kriminální případy v této oblasti. Městská vláda v Soulu však takový plán zatím nevypracovala, a to i přesto, že počet případů týrání a zneužívání zvířat v Soulu neustále roste

"Zvířata nemohou nahlásit policii zločiny ani učinit prohlášení oběti, i když jsou zneužívána. To je důvod, proč jsou zapotřebí policisté pro ochranu zvířat," řekl In Chi Kwon, šéf zvláštního soudního policejního týmu v provincii Gyeonggi.

Mezi úkoly, které plní tito policisté, patří odhalování praktik zneužívání a týrání zvířat, nelegální jatka a zásahy proti podnikům zabývajícím se prodejem a vystavováním zvířat bez řádné registrace. V Jižní Koreji jsou bohužel tresty pro ty, kdo porušují zákony na ochranu zvířat, stále příliš lehké, což je velký problém.

Počet lidí, kteří byli obviněni z porušení zákonů na ochranu zvířat, činil v období od května 2017 do května 2019 zhruba 1546 osob. Uvězněn byl však pouze jeden jednotlivec. Ve většině případech se tyto zločiny řešily pokutou.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9