Soulské vertikální zahrady potěší milovníky zeleně

13:00 | 14.07.2020 Eunka 0
Soulská metropolitní vláda rozšířila vertikální zahrady na stěnách budov i střechách, aby se město ještě více zazelenalo. 
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Inhabitat/flickr.com
Město Soul dokončilo minulý měsíc výstavbu vertikálních zahrad o rozloze 1 000 metrů čtverečních v Donuimun Museum Village a dne 10. července je otevřelo veřejnosti. Milovníci zeleně se tak mají čím kochat.

Zahrady byly vytvořeny na stěnách domů a střechách budov, nicméně tuto zelenou krásu doplnil i skleník a noční zahrada. Stěny pěti budov byly osázeny zelení, stromky a květinami tak, aby sloužily k potěše oka v každém ročním období. Byly využity například stálezelené jalovce.

Také byl zaveden automatický zavlažovací systém pro efektivní udržování vertikálních zahrad. Pro návštěvníky byly zřízeny skleníkové a střešní zahrady, aby si mohli užít zeleň z bližší vzdálenosti, dozvědět se něco zajímavého o rostlinách nebo si odpočinout. 

Květináče s rostlinami byly umístěny uvnitř zvláštního rámu uspořádaného podél stěn budovy, aby návštěvníci mohli rostliny vidět a dotknout se jich.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9