Testuje se nový soulský botanický park

13:00 | 17.10.2018 Eunka 1
Máte rádi přírodu, rostliny, stromy a botanické parky? Možná by vás mohlo zajímat, že se právě testuje nový soulský botanický park v Magok.
Botanický park v Magok
Botanický park v Magok FOTO: facebook.com/seoulbotanicpark/
Nový a opravdu velkolepý botanický park v Magok v západním Soulu byl v rámci testovacího programu otevřen 11. října. Milovníci rostlinstva všeho druhu se tak mohou náležitě vyřádit a zažít příjemný den v krásném prostředí. 

Park se bude testovat po dobu šesti měsíců, tedy až do konce dubna. Pokud vše dobře půjde, bude oficiálně otevřen v květnu příštího roku. Začal se budovat v listopadu roku 2015, takže stavba trvala zhruba tři roky.

Abychom si lépe představili rozlohu parku, který je rozdělen na čtyři oblasti, představme si asi 70 fotbalových hřišť vedle sebe. Na této ploše se v současné době nachází okolo 3100 druhů rostlin a v budoucnu jich ještě hodně přibude.

 
Ve středu parku je skleník vyšší než osmipodlažní budova. V tomto skleníku budou moci návštěvníci spatřit především cizokrajné a exotické rostliny z dvanácti zemí. Skleník bývá otevřen od 9 - 18 hodin a rozhodně má co nabídnout.

A co ještě si mohou návštěvníci vychutnat? Mohou si vyrazit na procházku do lesa nebo se zajít podívat na jezera a mokřady. Je jisté, že ačkoli jde zatím o testovací návštěvu, určitě na ni jen tak nezapomenou. 



A co vy? Kdybyste jeli do Koreje, navštívili byste tento unikátní botanický park? Pokud to třeba máte v plánu, více informací můžete najít na oficiálním Facebooku.


ZDROJ: koreaherald.com, english.hani.co.kr
FOTO: facebook.com/seoulbotanicpark/

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9