Občané Soulu přispějí k tomu, aby se město zazelenalo

13:00 | 26.05.2019 Eunka 0
Jistě se shodneme na tom, že město hned vypadá lépe, když je v něm dostatek zahrad, parků a zeleně. V Soulu se na tom také pracuje. Jak? To se dozvíte v článku.
Zeleně a květin není nikdy dost
Zeleně a květin není nikdy dost FOTO: Linus Mak/flickr.com
Začátkem května oznámila soulská metropolitní vláda, že připravuje nový projekt s názvem Centra pro podporu zahrad. Tento projekt občanům pomůže budovat vlastní zahrady a zkrášlovat tak město zelení.

Zmíněná centra budou do konce letošního roku zaplněna zahradníky a dalšími odborníky, kteří se zabývají pěstováním rostlin, vytvářením zahrad a životním prostředím. Tito odborníci pomohou občanům vybudovat zahrady na veřejných pozemcích a pomohou jim navrhnout zahradu tak, aby se jí v danných podmínkách dobře dařilo.

Pokud si občané nebudou vědět rady s tím, jak pěstovat venkovní rostliny nebo třeba i pokojové květiny, mohou se na tyto odborníky obrátit. Ti jim rádi poradí a dají užitečné tipy.



V knihovně na Soulském náměstí bude až do října v rámci Centra pro podporu zahrad zřízena kancelář pro styk s veřejností.

Jeden z městských úředníků uvedl, že občané Soulu trpí klimatickými změnami a zhoršujícím se životním protředím. Také jim vadí jemný prach a fenomén městského tepelného ostrova.

Vybudováním dalších zahrad a zeleně chce město pomáhat veřejnosti, zlepšit životní prostředí a rozšířit kulturu zahrad. Právě k tomu napomohou centra, o nichž byla v tomto článku řeč.

ZDROJ: koreabizwire.com
FOTO: Bryan Dorrough/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9