V Japonsku můžete sehnat luxusní nábytek pro kočky

13:00 | 01.07.2020 Eunka 0
Chcete, aby se vaše kočka měla dobře a užila si trochu luxusu? Pokud máte dostatek peněz a plánujete cestu do Japonska, možná seženete kočičí nábytek.
Kočka na pohovce
Kočka na pohovce FOTO: twitter.com/japankyonews/
Pokud znáte kočky, pak víte, že si rády poleží, klidně i v posteli. Ve zverimexech sice seženete nepřeberné množství pelíšků, ale jestliže vaše kočka miluje luxus, bude možná trochu náročnější. Nebudeme si nic nalhávat, kočičí plémě je rozmazlené a Japonci na to samozřejmě mysleli. 

Tento článek pochopitelně berte s nadsázkou. Je logické, že běžný majitel kočky na luxusní designový nábytek pro kočky nemá, ale pokochat se můžeme všichni. Jen ta videa vašim kočkám raději neukazujte. Budou závidět a trochu prskat. Pak už je nábytkem od firmy IKEA neuspokojíte.



Před několika lety oživila kampaň zvaná "craftsman MADE" řemeslný průmysl v prefektuře Fukuoka. Řemeslníci přišli s nápadem, jak spojit lásku ke kočkám se schopnostmi místních řemeslníků. Přemýšleli nad mnoha otázkami. Jak vytvořit kočkám nábytek na míru? Je to možné? Nebude to vypadat jako nábytek do domečku pro panenky? Uvedená videa dokazují, že to opravdu jde. Nábytek je funkční a kočky jej přirozeně vyhledávají.

Miniaturní nábyteček, který vidíte, by uspokojil i tu nejnáročnejší kočku. Z čeho tedy mohly micky vybírat? Kolekce Okawa Kagu zahrnovala například pohovku z borovicového dřeva navrženou a vyrobenou společností Hiromatsu Furniture a postel z tmavého dřeva navrženou a vyrobenou společností Tateno Mokuzai. Vše malé, pohodlné a krásné na pohled. Není to jako sen? Sen každé kočky? I té vaší? Koupili byste jí něco takového?



ZDROJ: theculturetrip.com, mymodernmet.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9