Jak cizinci hodnotí korejskou kuchyni a restaurace?

11:41 | 07.09.2018 Eunka 6
Do Jižní Koreje jezdí na dovolenou či pracovně stále více lidí ze zahraničí. Tito hosté samozřejmě chtějí okusit místní kuchyni. Korejská organizace cestovního udělala průzkum, v němž shrnula, co je potěšilo a co naopak zklamalo.
Korejské dobroty
Korejské dobroty FOTO: flickr.com/Yeji Lee
Máte rádi korejskou kuchyni a měli jste to štěstí ji ochutnat přímo v Koreji? Co na bibimbap, samgyeopsal a další laskominy říkají zahraniční návštěvníci Koreje a jak hodnotí obsluhu a čistotu v restauracích? Korejská organizace cestovního se v únoru pustila do menšího průzkumu, kterého se zúčastnilo 974 osob, a nyní tu máme výsledky.

Cizinci většinou přiznali, že se nebojí zkoušet tradiční korejské pokrmy, ovšem mnozí poznamenali, že některá jídla byla opravdu až příliš pikantní na jejich vkus. 

Jak tedy byli jedlíci a hosté spokojeni? Z průzkumu vyplývá, že 66,3 % dotázaných bylo spokojeno a pro 41,3 % bylo jídlo vcelku dobré. Také odpůrci se však našli. Nespokojených bylo 2,3 %.

Dále se můžeme dozvědět, na co si strávníci nejvíce stěžovali. Šlo především o dvě výtky. Účastníci průzkumu nejvíce kritizovali pálivost pokrmů (46,1%) a vysoké ceny (29,2%). Další stížnosti se týkaly zápachu, který kazil dojem z jídla, a mnohdy nevalné čistoty restaurací. 

Která jídla si u hostů z ciziny vysloužila největší chválu? Turisté, kteří si místní dobroty pochvalovali, uvedli, že první místo mezi lahůdkami korejské kuchyně získalo bulgogi a na druhém dle nich trůní samgyeopsal.

Na závěr mnozí cizinci poznamenali, že jim činilo obtíže najít restauraci, v níž by se snadno domluvili s personálem a dozvěděli se tak třeba určité detaily o pokrmech.  

Co k tomu dodat? Všichni víme, že průzkum je průzkum a osobní zkušenost je zas něco jiného. Proto bude nejlepší, když se vyjádříte vy a ohodnotíte korejskou kuchyni i svoje zážitky v komentářích.


ZDROJ: koreaherald.com/Yonhap

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9