V Koreji letí knihy plné matematiky

13:00 | 10.09.2020 Eunka 0
Už vás někdy napadlo, že byste si jen tak z ničeho nic koupili knihu o matematice, aniž byste ji potřebovali do školy? V Jižní Koreji se matematické knihy staly hitem. Proč? To se za okamžik dozvíte.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Osoba, která čte matematické knihy jen tak pro zábavu, mohla být v minulosti považována za výstřední nebo nudnou, ale to už neplatí, zejména v Jižní Koreji. Dokázaly to údaje o prodeji knih z jednoho z největších korejských knihkupectví.

Internetové knihkupectví Yes24 tento týden oznámilo, že prodej knih souvisejících s matematikou za období od 1. ledna do 26. srpna znamenal silný nárůst o 39,8 procent. Proč tomu tak je a není to vážně trochu divné?

Společnost Yes24 vysvětlila, že primárním faktorem explozivního růstu prodeje matematických knih je stále rostoucí význam matematického myšlení, protože trend doby se rychle mění se zaměřením na velká data a umělou inteligenci.

Hodnota matematiky stále stoupá, protože v posledních dnech získává pozornost simulační studie šíření COVID-19 pomocí matematických modelů.

Dalším faktorem, který stojí za rostoucí popularitou knih souvisejících s matematikou, je nárůst počtu hromadných matematických knih o tržním stravování napsaných velkými matematiky se silnými schopnostmi psaní a vyprávění.

Kdo si tyto knihy kupoval nejčastěji? Ukázalo se, že hlavními čtenáři matematických knih byli lidé ve věku 40 let, kteří tvořili 53,5 procent z celkového počtu, následovali lidé ve věku 50 let, kteří tvořili 20,4 procent.

A co vy? Kupujete si také knihy o matematice?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9