Soul zkrášlí zeleninové zahrady

13:00 | 20.03.2020 Eunka 0
Zeleň je fajn a zelenina se také vždycky hodí. V Soulu jí teď budou mít víc než dost, díky projektu "Zeleninová zahrada".
Zeleninová zahrada
Zeleninová zahrada FOTO: commons.wikimedia.org
Soulská metropolitní vláda začátkem března uvedla, že nechá ve městě vytvořit městské zeleninové zahrady o celkové rozloze 52 989 metrů čtverečních. To odpovídá velikosti více než sedmi fotbalových hřišť, která mají obvykle plochu 7 140 metrů čtverečních.

Město, které do projektu "Zeleninová zahrada" investuje 4,6 miliard wonů, plánuje vytvořit zahrady v 25 opuštěných oblastech. Tyto zahrady pak mohou být využívány více než tři roky. 

Místní samospráva také vytvoří zahrady na střeše 80 budov, které tak mohou v létě snížit úroveň radiace. Bude to celkem 5 817 metrů čtverečních střešního prostoru. Využijí se také střechy v 80 školkách a školách.

Střechy budov budou muset před vytvořením zahrad podstoupit posouzení konstrukční bezpečnosti a vodotěsnosti. Náklady na posouzení strukturální bezpečnosti budou hrazeny městem.

Město prodá asi 29 000 "zahradních boxů", aby si lidé zřídili zeleninové zahrádky na verandách nebo v oknech domácností. Asi 4000 z nich bude distribuováno zdarma do různých sociálních zařízení.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9