V Soulu zřídí pět nových městských knihoven

13:00 | 18.08.2019 Eunka 0
Kdo bydlí v Soulu a rád čte, má se na co těšit. Ve městě bude zbudováno pět nových městských knihoven.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Philippe Lazaro/flickr-com
Soulská metropolitní vláda v úterý 13. srpna uvedla, že do roku 2025 zbuduje ve městě dalších pět městských knihoven, aby pomohla snížit mezery v kulturní infrastruktuře mezi občany. Knihomolové se tedy mají na co těšit!

Pět nových knihoven o rozloze 9000 metrů čtverečních, bude postaveno v Naebalsan-dongu, Sillim-dongu, Banghak-dongu, Jangji-dongu a Bukgajwa-dongu. Nebude to levná záležitost. Podle rozpočtu to vyjde na 310 miliard wonů.

"Umístění nových městských knihoven bylo vybráno z hlediska vyváženého regionálního rozvoje. Budou fungovat jako pobočky Soulské metropolitní knihovny," uvedl pro tisk a média jeden z úředníků.

To ale není vše, na co se milovníci knih mohou těšit! Soulská metropolitní vláda kromě toho plánuje do roku 2025 vybudovat v Soulu také 66 okresních knihoven a 195 malých knihoven. Tím se zvýší počet veřejných knihoven ve městě ze současných 1178 na 1444. 

"Až budou plány dokončeny, všichni občané budou moci do své veřejné knihovny dojít za 10 minut pěšky," slíbil úředník. To je rozhodně úžasné.

Čtete rádi? Jste spokojeni s počtem knihoven ve vašem městě?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9