Kupují Korejci hotová jídla? Jaká nejvíc?

13:00 | 27.01.2019 Eunka 2
Korejská kuchyně je rozhodně velmi pestrá a lahodná, přesto jsou dny, kdy se člověku nechce vařit. Nedávný průzkum odhalil, jak často Korejci nakupují hotová jídla a která z nich jsou nejoblíbenější.
Pizza
Pizza FOTO: Dennis Amith / flickr.com
Hotová jídla si čas od času koupí každý. Jsou dny, kdy na vaření není energie a ani čas. Korejci na tom nejsou jinak, vždyť mají často mnoho povinností, zejména v zaměstnání. V loňském roce nakoupilo hotové pokrmy asi 60 procent domácností v Jižní Koreji. Která hotová jídla byla na prvním místě? Co myslíte? Pokud jste hádali pizzu a knedlíčky, tak si můžete gratulovat.

Podle zjištění Ministerstva zemědělství, výživy a zemědělských záležitostí byla výše uvedená hotová jídla nejpopulárnější ze všech a hned za nimi se umístily dobroty jako instantní nudle a kimbab.

Průzkum byl proveden ve 2021 domácnostech a probíhal od července do srpna 2018. Trochu víc do hloubky se zaměřil i na výdaje zhruba 500 domácností. Lidé, kteří žijí sami, utráceli za hotová jídla mnohem více, což je logické. Ne každý rád vaří sám pro sebe. Taková samostatně žijící osoba utratila za hotové pokrmy okolo 71 517 wonů (1 430 CZK) měsíčně. Čtyřčlenná domácnost naproti tomu utratila za měsíc zhruba 49 267 wonů (990 CZK).

Přibližně 28 procent respondentů uvedlo, že v budoucnu hodlá kupovat ještě větší množství hotových pokrmů, neboť je shledávají uspokojivými z hlediska chuti, kvality, vzhledu i dostupnosti. 

Asi 40 dotázaných prozradilo, že nakupují hotové potraviny alespoň jednou týdně, přičemž domácnosti s vyššími příjmy k tomu měly sklon častěji.

Korejci navíc přiznali, že je zajímají i hotové produkty, které nějakým způsobem souvisí se zdravím. Jde především o vitamíny, medové produkty, ovocné šťávy, probiotika a produkty z ženšenu.

Na závěr si dovolím dvě otázky. Kupujete hotová jídla? Jaká nejvíc?

ZDROJ: koreatimes.co.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9