Korejci se těší na Festival rybolovu na ledu

13:00 | 07.01.2020 Eunka 0
Jihokorejci se mohou těšit na populární festival v Hwacheonu, díky kterému mohou lovit ryby na zamrzlé řece a užívat si zimních radovánek.
Hwacheon Sancheoneo Ice Festival
Hwacheon Sancheoneo Ice Festival FOTO: Christopher John SSF/flickr.co...
Hwacheon Ice Fishing Festival nebo také Hwacheon Sancheoneo Ice Festival či prostě Hwacheonský festival rybolovu na ledu, se bude konat od 11. ledna do 2. února. Potrvá tedy celých 23 dnů. 

Co se v tu dobu bude dít? Na ledové ploše o velikosti 24 fotbalových hřišť bude uděláno asi 20000 otvorů, a poté bude vypuštěno okolo 200 tun sancheoneo, což je druh pstruha, o kterém je známo, že žije pouze ve velmi čisté sladké vodě. 

Kromě lovu těchto pstruhů bude připraven i jiný program. Návštěvníky čeká zhruba 60 druhů a možností zábavy. Na programu je například soutěž v sáňkování, bobová dráha, rybaření holýma rukama, fotbal na ledu a další aktivity, které mají přilákat kromě Korejců i cizince a zlepšit ekonomiku kraje.



Festival se poprvé konal v roce 2003 a v roce 2010 jej ministr kultury vyhlásil nejlepším národním festivalem. Stal se také jedním ze čtyř hlavních světových zimních festivalů. V loňském roce festival přilákal 1,84 milionu turistů, což představuje nárůst o 6 procent oproti předchozímu roku.

Hwacheon je malý pohraniční kraj, který se nachází pouhých 25 km jižně od hranice mezi Jižní a Severní Koreou. Má okolo 27 000 obyvatel a nachází se zde velký počet vojáků korejské armády. V rámci snah o oživení stagnující místní ekonomiky, zde uspořádala vláda v roce 2000 ledový festival, ale ten nezaujal turisty. Povedlo se to až v roce 2003, díky festivalu, o kterém je právě řeč. Proč?



Přibližně polovina z 200 tun pstruhů, potřebných pro festival, je skutečně dodávána rybími farmami v kraji. Kromě toho se během festivalu prodá veliké množství zemědělských produktů pěstovaných v Hwacheonu. Na své si přijdou i místní restaurace, výrobci suvenýrů a hotely. Díky festivalu získá práci až 3000 lidí. Během loňského festivalu bylo rozdáno celkem 295 775 dárkových certifikátů, což také přispělo k posílení ekonomiky kraje.

"Vláda kraje se snaží povzbudit návštěvníky, aby zůstali alespoň jednu noc, aby si lépe užili festival. Doufáme, že mnoho turistů přijde na festival rybolovu na ledu znovu, aby měli na tuto zimu nezapomenutelné vzpomínky," řekl Choi Moon Soon, starosta Hwacheonu.

Akce vypadá opravdu zajímavě, nemyslíte? Navštívili byste ji, kdybyste měli možnost?


ZDROJ: koreaherald.com, koreabizwire.com
FOTO: Christopher John SSF/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9