V Koreji stoupá obliba společného běhání

13:00 | 29.10.2019 Eunka 0
Běh patří mezi oblíbené sporty, neboť se mu lze věnovat prakticky kdekoli. V Jižní Koreji je stále oblíbenější společné běhání. Existují i speciální aplikace, které Korejcům pomohou najít přátele, se kterými mohou pravidelně běhat.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: commons.wikimedia.org
Společný běh se stává populárním mezi mladými Korejci, což vede až k vytvoření nového termínu "ddaerun". Je snadné najít lidi, kteří se účastní "městských běhů" nebo provozují běžecké soutěže ve městě, a zveřejňují své vlastní záznamy nebo cíle na sociálních sítích, jako je třeba Instagram.

Existují dokonce i aplikace pro chytré telefony, které člověku najdou lidi, kteří touží běhat společně. U jedné známé aplikace s názvem "So-Moim" bylo zveřejněno více než 200 oznámení od lidí, kteří hledali "běžící skupinku", tedy další lidi, se kterými by mohli běhat.

Některé příspěvky vyzvali uživatele aplikací, aby se připojili k různým běžeckým konceptům, jako například: "Soulské paláce o půlnoci" nebo "Park u řeky Han 10km". 

Účast mladých Korejců na běžeckých závodech, které byly v minulosti obvykle doménou osob středního věku, roste. Úředník, jenž se zúčastnil Seoul Race 2019, řekl: "Více než 70 procent z 10 000 účastníků mělo kolem dvaceti nebo třiceti let."

Populární jsou také kanály YouTube, na které se nahrávají běžecká videa. Lim So-young (28 let), provozující takový YouTube kanál, přiznává: "Reakce mladých lidí na videa, je tak silná, že jedna žádost o nalezení 100 kamarádů na běhání byla vyřízena během jednoho dne."

Choi Hyung-kyung, 29letý člen jedné běžecké skupiny, řekl: "Běháme společně, nejsme však konkurenti. Není to jako bych běhal kvůli tomu, že musím vyhrát. Kdybych měl soutěžit, budu soutěžit sám se sebou."

Běháte rádi? Bavilo by vás společné běhání jako mladé Korejce?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9