BOK zavádí směnárnu v chytrých telefonech

13:00 | 10.10.2019 Xiunka 0
Nemáte rádi problémy související s navštěvováním směnáren? Pro jihokorejské obyvatele budou brzo minulostí.
jihokorejské wony
jihokorejské wony FOTO: pixabay.com

Jihokorejská banka 'Bank of Korea' (BOK) se od roku 2017 postupně snaží omezit množství finančních prostředků v oběhu. Zavádí různé služby, prostřednictvím kterých si jihokorejští obyvatelé pomalu zvykají na skutečnost, že v budoucnu zmizí hotovostní peníze. Zavedeny byly například karty veřejné dopravy nebo různé předplacené kartové systémy. Tyto postupné změny můžeme pozorovat také u nás.

Nyní BOK oznámila obyvatelům, že ještě v tomto roce mohou očekávat spuštění nové služby, v rámci které v podstatě vymizí nutnost navštěvovat směnárny. Mluvčí jihokorejské banky uvedl: „Do čtvrtého čtvrtletí letošního roku představíme novou službu, která klientům umožní směňovat finanční prostředky v jejich chytrých telefonech a obchodech.“

Jakmile bude služba spuštěna, klienti nebudou muset procházet nepříjemnostmi souvisejícími s návštěvou směnárny. Namísto toho budou směňovat finanční prostředky skrze bankovní účty spojenými s debetními kartami.

Jak jste jistě vypozorovali, nejnovější chytré telefony a tablety nabízejí možnost placení platební kartou. Platební karty jsou v chytrých telefonech a tabletech tokenizovány. Znamená to tedy, že v příslušných peněženkách nefigurují čísla platebních karet, ale pouze tzv. tokeny. Jedná se tak o bezpečnou možnost placení.

Co říkáte na možnost směňovat finanční prostředky přímo ve vašem chytrém telefonu? Uvítali byste takovou možnost také u nás?

ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9