Korejky myslí, že vláda řeší nízkou porodnost neefektivně

13:00 | 28.09.2019 Eunka 0
Co by měla korejská vláda dělat, aby se zvýšila porodnost? V následujícím průzkumu se vyjádřily hlavně mladé Korejky.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pexels.com
Zhruba dvě třetiny svobodných jihokorejských žen se domnívají, že zavedená vládní politika na podporu porodnosti není efektivní. Gayeon Matchmaking Consulting Service provedla průzkum, kterého se zúčastnilo 1000 svobodných mužů a žen, z nichž 65 procent soudí, že vládní politika zaměřená na řešení nízké porodnosti, je méně účinná než by měla být.

Pokud jde o vládní podporu, kterou respondenti považovali za nejužitečnější, 38,9 procent si vybralo zvolilo bydlení, zatímco 31 procent si vybralo finanční podporu pronájmů pro novomnažele.

Mezi těmi, kdo si vybrali trvalé bydlení, mělo 46,3 procenta kolem třiceti let a 49 procent osob pocházelo z oblastí Daejeon, Sejong a Chungcheong. 

Co říkali respondenti na finanční příspěvek za porod? Pouze 4,1 procent osob souhlasilo s tím, že příspěvek za porod je užitečný. A těch, kteří považovali finanční podporu na poporodní péči za užitečnou, bylo pouze 3 procenta.

Respondenti si nakonec vybrali dvě hlavní oblasti, do kterých by měla podpora vlády směřovat. Přáli si zajistit vhodné bydlení pro novomanžele (66,1 procent) a úvěry na bydlení pro novomanžele (52,5 procent). Až poté následoval příspěvek za porod (23,4 procenta), finanční podpora na léčbu neplodnosti (18,7 procent) a hrazená zdravotní prohlídka a krevní testy u novomanželů (10,1 procent).

"Vládní politika na podporu porodnosti zatím nefunguje tak efektivně, aby svobodným dospělým stálo za to vstupovat do manželství a mít potomky," řekl na závěr úředník z Gayeonu.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9