Kde v Praze kupovat kpop alba?

13:00 | 22.09.2019 choi1taehee 0
Ještě před pár lety bylo těžké potkat v Česku někoho, kdo zná kpop. Dnes již popularita kpopu vzrostla i v Česku. Toho si samozřejmě všimli i prodejci alb, a tak nyní nemusíme objednávat alba ze zahraničí, ale můžeme si pro ně dojet třeba do Prahy.
Kpop alba
Kpop alba FOTO: choi1taehee
Ještě dnes si vzpomínám na to, jakou jsem měla radost, když mi starší bratr v roce 2016 objednal z Ebaye mé první kpop album – SHINee 1of1. Netrvalo to dlouho a s Ebayem jsem se naučila zacházet i já, a tak se moje sbírka kpop alb brzy rozrostla. Předtím jsem se mockrát snažila sehnat alba v Česku, neúspěšně.

Netušila jsem, že se za tři roky tak rychle změní sortiment, který obchody s hudebním zbožím nabízí.

Takže kam pro kpop alba?

MUSICLAND – Palladium Praha

ZDROJ: metalgate.cz

Nebudeme si nic nalhávat, většina věcí se nejlépe shání v Praze a s kpop alby je to stejné. Proto bych na prvním místě doporučila malý obchod, který se nachází ve spodním patře Palladia v Praze, na Náměstí republiky.

Obchod je opravdu velice malý a je prakticky celý plný regálů s alby a CDčky.

Jakmile vejdete dovnitř, hned naproti vchodu se nachází skleněná vitrína. Pokud ji obejdete zprava, najdete akorát CDčka se skladbami známých skladatelů jako je Beethoven. Zleva je však vitrína plná kpop alb.

Bohužel, je to jedna malá vitrína, a tak je jasné, že všechny kpop interprety tam nenajdete. Před pár měsíci se v ní nacházela pouze alba od BTS, EXO, BlackPink a NCT. Dnes, když jsem do obchodu opět zavítala, jsem byla mile překvapena. Sortiment se rozšířil o pěknou škálu intepretů.

Vitríně již nedominovala pouze alba od BTS, EXO, NCT a BlackPink, ale nacházela se v ní také například sólo alba od Taemina (konkrétně alba Famous, MOVE-ing a Press it), album od SHINee (The Story of Light - Epilogue), solo album od Jonghyuna (Poet/Artist), spoustu alb od skupiny Red Velvet a Stray Kids, a také jedno album od skupiny Super Junior, jedno od Bigbang a sólo album od G-Dragona (One of a kind). Myslím, že jsem vzadu ve vitríně zahlédla i Mamamoo, iKON a několik alb od ATEEZ.

Neodolala jsem a požádala prodavače, zda by mi mohl vyndat z vitríny album od G-Dragona, One of a kind. On nejen, že mi jej vyndal, ale také mi oznámil, že mají ještě jednu verzi, kterou přinesl ze zadní části obchodu za pultem. Mohla jsem si tedy vybrat ze zlaté, či bronzové verze. Nakonec jsem se rozhodla pro bronzovou.

Prodavač byl opravdu velice příjemný a ochotný, dokonce mi ukázal kpop alba, která mu přišla teprve dnes! Konkrétně se jednalo o další sólo alba od Taemina, Baekhyuna a G-Dragona, alba od EXO, AOA, iKON a pár dalších, na které si bohužel nemohu vzpomenout, ale jistě to bylo ještě pár dalších dívčích skupin a asi dvě chlapecké.

Jak jsem již uvedla, prodavač v obchodě byl velice ochotný a milý, nicméně bylo poznat, že kpop nebude jeho šálek kávy a moc o tom nevěděl. Když mi ukazoval nová alba, sám mi řekl, že netušil, že některá budou tak malá a drahá.

Tím se dostáváme k ceně. Musím vás předem upozornit - na cenovce je kromě ceny napsané i co má album obsahovat. Nenechte se tím zmást, často je tam napsáno poster, čímž jsou ale myšleny photocards. Netuším, proč je tam napsáno poster, ale plakáty k většině alb nemají. Takže, pokud nevíte, co má album obsahovat, podívejte se na internetu, nebo je to často napsáno na samotném albu zezadu. 

Zpět ale k cenám. Je pravda, že mnoho alb seženete na Ebayi levněji. Například Taeminovo album MOVE-ing, které v Musiclandu stojí kolem 700 kč, lze na Ebayi koupit za 500 kč. Pokud však internetovým obchodům nevěříte, je nákup v Musiclandu nejlepším řešením. Ceny jsou prakticky stejné, jako kdybyste si objednávali z oficiálních zahraničních kpop obchodů, protože platíte album a shipping. Pro představu, album od G-Dragona mě vyšlo na 799 kč, stejnou cenu má i SHINee album The story of Light - Epilogue. Alba nejsou nijak rozdílná, od těch z internetových obchodů. Jsou zabalená v plastových obalech, takže by měla obsahovat všechny photobooks a photocards, která k nim patří.

Pokud v Musiclandu zrovna nenajdete ve vitríně to album, které chcete, nebojte se prodavače zeptat. Možná jej má někde ještě nevybalené, případně ho to podnítí k tomu, aby sortiment opět rozšířil. Také se může stát, že se vás zeptá na to, jakou verzi alba chcete - ano, chodí jim více verzí, když je alba mají. Neříkejte mu například "verzi Tear". Nebude vědět, co chcete, řekněte mu, že je to album třeba bílé s červeným nápisem, nebo jinou fyzickou charakteristiku.

LUXOR - knihkupectví

ZDROJ: luxor.cz

Knihkupectví Luxor jistě všichni znáte. Po Praze jich je spousta. Kromě knih však Luxor nabízí i alba a CDčka! V poslední době se mi často stávalo, že jsem zahlédla v několika Luxorech alba od BTS. Jiné skupiny bohužel ne. Nicméně je to dobrá zpráva, znamená to, že i další obchod začíná nabízet kpop. 

Opět mohu doporučit hledat a případně se i ptát prodavačů. Zvedne-li se poptávka, zvedne se pak i nabídka.

BONTONLAND

ZDROJ: bontonland.cz

Poslední obchod, který vám chci dnes představit, je Bontonland. Platí u něj prakticky to samé, co s Luxorem. Zatím nabízí jeho pobočky použe alba od BTS, což si můžete ověřit například na stránkách Bontonlandu.

Znovu tedy nabízím, abyste hledali a ptali se, protože poté prodejci začnou přidávat do svých obchodů i další alba od ostatních kpop interpretů.

Znáte i vy nějaké obchody, kde se prodávají kpop věci?

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9