Korejci, kteří vlastní psa "bojového plemene", projdou školením

13:00 | 15.09.2019 Eunka 0
Korejská vláda oznámila, že majitelé takzvaných bojových plemen psů budou platit pokuty, pokud neprojdou školením a nedodrží bezpečnostní opatření.
Tosa Inu
Tosa Inu FOTO: en.wikipedia.org
V zájmu veřejné bezpečnosti vláda rozhodla, že omezí délku vodítek pro psy při procházce na dva metry a zajistí povinné školení majitelům takzvaných bojových plemen psů. 

Ministerstvo zemědělství, potravin a venkovských záležitostí dne 10. září oznámilo, že provedlo revizi zákona o ochraně zvířat. Revize se zaměřila na posílení bezpečnosti s cílem snížit počet obětí napadených zvířaty, což se týká i psů.

Podle stávajících zákonů musí být délka vodítka taková, aby majitel mohl účinně kontrolovat zvíře a nedošlo tak k poškození nikoho jiného. Tato délka byla stanovena na méně než 2 metry. Na veřejných místech a uvnitř budov by majitelé měli psy držet zkrátka či u nohy. Zařízení, která se řídí obecními a provinčními vyhláškami, jako jsou například dětská hřiště, však budou moci rozhodnout, zda povolit delší nebo kratší vodítka.

Vláda uvedla, že majitele "bojových plemen" čeká i povinné školení. Majitelé psů, kteří si pořídili psa před 21. březnem, musí absolvovat školení do 30. září. Ti, kteří si pořídili psa po 21. březnu, budou muset dokončit vzdělávací program do šesti měsíců.

Na jaká psí plemena se tato opatření vztahují? Jsou to například tosa inu, americký pitbulteriér, americký stafordšírský teriér, stafordšírský bulteriér a rotvajler. 

Pokud majitelé "bojových plemen psů" nedokončí vzdělávací program ve stanovené lhůtě, budou muset zaplatit až 3 miliony wonů (60 000 czk) pokuty.

Co na toto opatření říkáte? Zdá se vám v pořádku nebo přehnané?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9