Korejští otcové požadují lepší balanc mezi prací a rodinným životem

13:00 | 25.08.2019 choi1taehee 0
Jeden ze dvou otců ve věku 20 až 40 let uvažoval o přestěhování či rezignaci, protože podle nedávného průzkumu je obtížné najít rovnováhu mezi prací a životem. Jak moc jihokorejští otcové chtějí trávit čas se svými dětmi?
Rodina
Rodina FOTO: shutterstock.com
Podle online průzkumu provedeného Korejskou federací pro plánovanou populaci, kterého se zúčastnilo 1000 mužů ve věku 20 až 40 let, kteří jsou otci předškoláků, 50,8% uvedlo, že zvažovali změnu zaměstnání nebo rezignaci kvůli pracovním podmínkám.

Kromě toho průzkum ukázal, že 3,8% otců ukončilo práci a 9,5% skutečně změnilo zaměstnání.

Dále také 54,2% respondentů uvedlo, že by chtěli méně pracovat a více se soustředit na péči o své děti, i když by mohla být ohrožena jejich šance na povýšení.

Na otázku, s jakými problémy se potýkají nejvíce při výchově dětí, uvedlo 24,4% nedostatek znalostí a zkušeností a 24,1% uvedlo finanční potíže.

43,1% respondentů zvolilo slovo friendy, složené ze slov přítel (friend) a tatínek (daddy), jako nejlepší příklad představující dobrého otce.

Na druhou stranu si pouze 0,1% vybralo možnost přísnost a autorita, jako správnou roli otce.

Většina respondentů se před tím, než se stali otci, nejvíce obávala finančního břemena, což činilo 37,3%. Poté 35,9% a uvedlo obavy ze zodpovědnosti za rodinu.

Mají podobné potíže i otcové u nás? Co myslíte?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9