Je zdravý životní styl klíčem k silné imunitě?

16:00 | 04.08.2019 TerkaS 0
Fast food, sedavá práce, nedostatek pohybu, konzumace alkoholu, kouření a mnoho dalších faktorů negativně ovlivňuje naše zdraví a imunitní systém. K jakému výsledku došli v Koreji během nedávného průzkumu, se dozvíte v dnešním článku.
Ani stáří není překážkou k silné imunitě
Ani stáří není překážkou k silné imunitě FOTO: pexels.com
Institut radiologických a lékařských věd Dongnam v Busanu zveřejnil výsledky měsíc trvajícího testu měřícího stupeň imunity u šesti pacientů s rakovinou a 36 běžných zúčastněných. Výsledek může být pro některé překvapením! Zjistilo se, že senioři se zdravým životním stylem mívají silnější imunitu než mladší lidé s méně zdravějšími návyky. Stupeň imunity u onkologických pacientů se navrátil k normálu po celkovém zotavení, prokázalo se tak, že zdravý životní styl může zajistit imunitu nezávisle na tom, zda máte či nemáte rakovinu.

Zúčastnění, kteří v posledních 12 měsících prodělali pásový opar, měli nízkou imunitní aktivaci, což prokázalo, že přirozené vraždící buňky mohou být použity nejen při léčbě rakoviny, ale i při dalších virových onemocněních. Podobné stupně imunitní aktivace u sezdaných párů ukazují, že imunita je ovlivněna jak vrozenými faktory, tak i získanými faktory jako jsou spánkové a dietní návyky. 

"Porozumění vlastní imunitě povoluje člověku vložit více úsilí k jejímu posílení, což jedinci časem pomáhá žít zdravý život," řekl Kim Min-seok, vedoucí institutu.

Překvapily vás výsledky průzkumu? Podělte se s námi o váš názor.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9