V Soulu bylo otevřeno turistické centrum pro letité a postižené

14:00 | 17.05.2019 Eunka 0
Postižení a letití lidé také touží vyrážet na výlety a poznávat svou zemi. Proto bylo v Soulu otevřeno turistické centrum pro letité a postižené občany.
Letití u řeky Han
Letití u řeky Han FOTO: Lig Ynnek/flickr.com
V Soulu bylo otevřeno centrum cestovního ruchu pro tělesně postižené a starší osoby, které jim pomůže cestovat po celé zemi. Starších a zdravotně postižených občanů v Soulu narůstá a rovněž narůstá i jejich touha cestovat a něco pěkného zažít. To jim nyní umožní soulské centrum cestovního ruchu Danurim. 

Podle zpráv žilo v roce 2018 v Soulu přibližně 1,4 milionu lidí ve věku nad 65 let a přibližně 390 000 lidí se zdravotním postižením. Průzkum, který v roce 2015 zveřejnila jistá korejská spotřebitelská agentura, ukázal, že 87,4% osob se zdravotním postižením zažilo nepohodlí při cestování po Koreji, zejména v oblasti cestovního ruchu. To bylo tedy třeba napravit.

Co letitým a postiženým občanům na cestách nejvíce chybělo nebo komplikovalo život? Postrádali například turistické programy pro vozíčkáře. Další problémy se týkaly dopravy a ubytování. 

Městská vláda uvedla, že podmínky pro každodenní dopravu a ubytování postižených se sice výrazně zlepšily, ovšem pořád je na čem pracovat, neboť hotely a restaurace jsou stále nedostatečně vybaveny pro osoby se špatnou pohyblivostí. 

Nově otevřené centrum reaguje na požadavky letitých a postižených občanů a dalo si za cíl zlepšit podmínky k cestování. Poskytuje informace, vypracovává cestovní plány, provádí rezervace a má prostory vybavené počítači a informačními brožurami. Také půjčuje invalidní vozíky. Centrum rovněž nabízí autobusy uzpůsobené pro vozíčkáře. Ty lze rezervovat na jejich webových stránkách

Starosta města uvedl: "Otevřením centra Danurim můžeme podpořit ty, kteří mají problémy s cestováním, včetně starších lidí a osob se zdravotním postižením, u nichž byla vysoká poptávka po zájezdech a cestování, ale jen málo příležitostí."

ZDROJ: koreatimes.co.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9