"Budižkničemu" rozohnil studio pořadu Hello Counselor

13:00 | 19.06.2019 AngryDaeguni 0
Přinášíme vám vůbec první shrnutí jedné z epizod populární TV show Hello Counselor, která je zároveň skvělým kukátkem do korejské společnosti. O čem se hovořilo v nedávné epizodě, se dozvíte v následujícím článku. 
Hello Counselor na KBS World TV
Hello Counselor na KBS World TV FOTO: global.kbsmedia.co.kr
Na vysvětlenou: Annyeonghaseyo neboli Dobrý den, překládáná do angličtiny jako Hello Counselor, je známá korejská TV show, jež se na stanici KBS vysílá od roku 2010. Jejími moderátory jsou Shin Dong Yup, Lee Youngja, Jung Chan Woo a Kim Tae Gyun. Kromě moderátorů v show účinkují i pozvaní hosté, většinou herci, jež hrají v dramatu, které se zrovna vysílá na televizních obrazovkách nebo korejští idolové, kteří zrovna mají comeback. 
Do show posílají dopisy se svými starostmi korejští občané. Producenti pořadu a moderátoři vybírají ty nejzajímavější či nejzávažnější starosti, a pozvou si pak do studia jak toho, co se trápí, tak jeho trapiče, a snaží se daný problém vyřešit. Na konci každé diskuze diváci ve studiu hlasují, jestli starosti korejského občana jsou opravdu na místě či nikoliv. Ten korejský občan, který od diváků dostane nejvíc hlasů pro (vyjadřujíc, nakolik s ním soucítí), je pak finančně odměněn. 

V díle z 10. června 2019 jsme mohli jako hosta spatřit reportérku Kwak Jung Eun, zpěváka Kangnama, Bonu a Seolu z idol skupiny WJSN a televizní osobnost Jonathana Theona.
Názvy strastiplných dopisů tentokrát byly: Prchlivost, Páprda - budižkničemu, Ten, který u nás doma všecko pozoruje

Jako první moderátorka Youngja uvedla část Páprda - budižkničemu. V dopise si manželka stěžovala na svého manžela. Spolu vedou celkem tři restaurace, ale veškerou práci musí dělat ona, protože její manžel se zavírá v místnosti se svým pianem, kytarou a reproduktory a celý den si skládá písně a hraje, jen tak sobě pro radost. Manžel bezostyšně přiznal, že nechce pracovat, že rád poslouchá písně i 12 hodin denně, a že je občas i skládá. Předvedl i, jak umí hrát na kytaru, což mělo v studiu dobrý ohlas. Diskuze probíhala celkem v dobré náladě, až od zaměstnance jednoho z podniků vyplynula na povrch skutečnost, že šéf pije alkohol s každým jídlem, volá zaměstnance od práce, aby mu zhodnotili jeho hudební kompozice, ráno mívá kocovinu a denně vykouří více než dva balíčky cigaret. Chování pána se probíralo dále a na otázky, zda mu jeho ženy není líto, odpovídal, že ano, ale že má svůj koníček rád. Na konci slíbil, že rozdělí svůj čas strávený nad koníčkem a nad prací napůl. Ze 200 diváků se na stranu manželky postavilo hlasováním celkem 158.

V části Prchlivost si opět stěžovala jedna manželka na svého manžela. Jako příklad jeho chování uvedla dvě situace. Když mu uvařila hovězí s pastou ze sójových bobů, řekl jí: "Jsi normální? Já tohle přece nejím!" a mrskl s miskou o zem. Když jel na silnici příliš rychle, poprosila ho, aby jel pomaleji, že má strach, a on na to: "Tak si vystup z auta!" Manželka pak musela jít na místo určení tři hodiny pěšky. Manžel se s ní často hádá, jsou svoji teprve čtyři roky a on jí pořád vyhrožuje rozvodem. Mírný obrat nastal už od začátku, kdy se publikum od manžela dozvědělo, že jeho manželka je vlastně také prchlivá. Ona pak tvrdila, že nikdy taková nebyla, že on jí k tomu dává důvody, ale fakt, že jsou vlastně prchliví oba dva, popřít nemohla. Po několika dalších sdělení, a potom, co se pár ve studiu málem pohádal, se moderátoři shodli na tom, že ti dva se spolu musí naučit komunikovat a navzájem se respektovat. V tomto případě hlasovalo pro závažnost situace 123 diváků.

Poslední dopis Ten, který u nás doma všecko pozoruje byl napsaný dívkou v páté třídě, která si stěžovala na to, že se její tatínek zajímá jen o její úkoly a jestli si poklidila pokoj. Také ji trápilo, že si úkoly nemůže dělat až po sledování jejího oblíbeného korejského seriálu. Později však bylo odhaleno, že dívka se dívá na drama od osmi večer snad do půlnoci, a potom u úkolů usíná; že jí tatínek dovoluje chodit spát docela pozdě, že ji nechá, aby si domů vodila kamarádky a měla holčičí party, že s ní hraje nejrůznější hry. Moderátoři se shodli na tom, že její tatínek je velmi hodný, a že je víc mnohem přísnějších rodičů. S jejich názorem se ztotožnili i diváci, na stranu dívky se jich postavilo pouhých 35. Tatínek dívce slíbil, že po příchodu domů se jí místo na úkoly bude ptát na to, jaký měla den, jak bylo ve škole, a co s kamarádkami podnikla. 

První dopis tedy vyhrál a byl i náležitě finančně odměněn. Jistý patriarchismus v některých korejských rodinách stále přetrvává a většina společnosti uznává kvalitu a nutnost vzájemného respektu v manželském páru. Co si myslíte o příbězích vy, a také vám přijde první příběh jako nejvíce alarmující? Co byste manželkám a dívce poradili? Podělte se s námi v komentářích. 

Již brzy vám přineseme shrnutí další zajímavé epizody. 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9