Po Soulu teď bude jezdit více jízdních kol

13:00 | 15.06.2019 Eunka 0
Jezdíte rádi na kole a hodláte toho využít i při návštěvě Soulu? Je to možné. Po městě bude nyní jezdit ještě více jízdních kol.
Kola, která si lze vypůjčit
Kola, která si lze vypůjčit FOTO: Nikola Medimorec/flickr.com
Jízda na kole v Soulu nebyla nikdy moc snadná. Pavučinová spleť silnic, hemžení aut na nich a pěší zóny plné lidí, kteří pospíchají, při chůzi debatují, nebo míři vpřed různou rychlostí. Toto město není pro jízdu na kole ještě úplně dokonalé, ale pracuje se na tom.

Kola se v Soulu samozřejmě používají, a to nejen jako dopravní prostředek, ale i za účelem rekreace. Jízdní kolo si můžete vypůjčit na mnohých k tomu určených stanovištích. Takovým bicyklům se říká Ttareungi. Toto kolo vás dopraví na místo za pouhých 1000 wonů (20 czk) na hodinu. Uživatelé mohou platit prostřednictvím mobilní aplikace nebo kartou T-money.

Aplikace pro jízdní kola, vyvinutá městskou vládou, sleduje, jak daleko cyklista cestoval, kolik kalorií při jízdě na kole spálil a kolika splodin byl vzduch ušetřen, díky tomu, že nebyl použit automobil.

Město plánuje zvýšit počet míst, na nichž si lze pronajmout kolo, na 2140 v tomto roce a na 3040 do roku 2020. Cyklisté budou mít tak více možností a méně starostí s vyhledáváním půjčovacích míst. Po Soulu tak bude jezdit více jízdních kol, což je jen dobře.

Více podrobností, včetně návodu na vypůjčení kola v angličtině, naleznete zde

Líbilo by se vám, kdyby něco takového fungovalo i ve vašem městě?

ZDROJ: koreaherald.com/Cho Chung-un

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9