Soulský botanický park byl oficiálně otevřen

15:00 | 02.05.2019 Eunka 0
Loni v říjnu jsme psali o působivém botanickém parku v Soulu, který se testuje. Nyní je čas na radostnou zprávu! Park byl oficiálně otevřen!
Botanický park v Soulu
Botanický park v Soulu FOTO: facebook.com/seoulbotanicpark
Loni v říjnu jsme psali o testování nového soulského botanického parku. Nyní vám můžeme oznámit, že park byl oficiálně otevřen 1. května. Tato radostná zpráva jistě potěší všechny milovníky přírody, kteří se chystají do Soulu nebo tam žijí.

Park se začal testovat 11. října a během pilotního provozu ho navštívilo zhruba 2,5 milionů lidí. Rozloha 504 000 metrů čtverečních zahrnuje skleník, lesy, jezero a mokřady. Park skýtá domov nejen rostlinám, které v Koreji bežně naleznete, ale i těm, které jsou kriticky ohroženy nebo je lze spatřit jen vzácně. V současné době se v parku nachází 3100 druhů rostlin. Tento počet však nezůstane konečný. Soulská metropolitní vláda den před oficiálním otevřením prohlásila, že botanický park si klade za cíl do roku 2028 shromáždit až 8000 druhů rostlin.



Park je rozdělen na čtyři oblasti. Botanická zahrada je otevřena od 9:30 do 18:00 hodin a za vstup se platí 5000 wonů (asi 98CZK), ostatní tři oblasti jsou přístupné 24 hodin denně bez poplatků za vstup.

Vedoucí botanického parku Lee Won-young pro tisk uvedl: "Doufáme, že tento park rozvineme do světoznámého botanického parku, na který mohou být občané pyšní, a který pozvedne globální status Soulu a bude proslulý, stejně jako Královské botanické zahrady v Kew ve Velké Británii a botanická zahrada v Singapuru."

 

Dění a novinky, týkající se této úchvatné botanické zahrady, můžete sledovat na oficiálním facebooku. Ačkoli byl park, jak už jsme řekli, oficiálně otevřen 1. května, slavnostní zahájení se bude konat 11. a 12. května a návštěvníci se mohou těšit na celou řadu speciálních akcí a představení.

Co na to říkáte, milovníci přírody, rostlin a zeleně? Chtěli byste botanický park v Soulu navštívit?

ZDROJ: world.kbs.co.kr, koreatimes.co.kr
FOTO: facebook.com/seoulbotanicpark/

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9