Festival tulipánů v Everlandu vás omámí vůní jara

13:00 | 27.03.2019 Eunka 0
Po dlouhé zimě chce každý z nás jaro a s jarem jsou spojeny i tulipány. V zábavním parku Everland bývá od března do dubna hotový tulipánový ráj. Pojďme ho navštívit.
Festival tulipánů v Everlandu
Festival tulipánů v Everlandu FOTO: Brian Chua/flickr.com
Festival tulipánů v zábavním parku Everland se letos koná od 16. března do 28. dubna. Pokud jste tedy na výletě v Koreji, ještě ho stihnete. Park se nachází v Gyeonggi-do, a pokud nejste až tak velcí milovníci květin, najdete tam kromě tulipánů i plno atrakcí a krás. Nudit se nebudete. 

Teď se ale chvíli zaměřme na ty tulipány. Festival tulipánů má značit nástup jara a návštěvníci si díky němu mohou prohlédnout více než 1,2 milionu tulipánů ve 100 různých odrůdách, včetně odrůd Apeldoorn, Synaeda Blue a Pink Diamond. Čekají na ně též tématické sochy a stezky zdobené krásnými jarními květinami.



Díky LED osvětlení je park krásný i v nočních hodinách. Kromě tulipánů, je zde také růžová zahrada, která nejen voní a svítí, ale dokonce hraje. Návštěvníci parku se velmi rádi fotí před květinovou kouzelnou věží, která měří 26 metrů. Její exteriér je vyzdoben tulipány, růžemi, sedmikráskami a různými závěsnými rostlinami, aby si člověk připadal jako v říši divů.

To ale není vše. Během návštěvy festivalu je možné navštívit zahradní studio, kochat se barevným ohňostrojem, zhlédnout různá vystoupení a představení nebo přehlídky. Tulipány a jiné květy jsou opravdu všude, s výjimkou Zootopie. Vůni jara cítí ve vzduchu snad i ten, kdo má rýmu. Ovšem alergici si asi na své nepřijdou. 



Na závěr si řekneme několik slov o zmíněném zábavním parku. Everland je největší zábavní park v Jižní Koreji. Nachází se v rezortu Yongin, v Gyeonggi-do, Navštěvuje ho 7,3 milionu návštěvníků ročně. Provozují ho Samsung C&T Resort & Construction Group. Dříve se jmenoval Jayeon Nongwon (anglicky Farmland) a otevřen byl v roce 1976. Park je rozdělen do pěti zón: Global Fair, Zootopia, European Adventure, Magic Land a American Adventure.

Co na to říkáte, milovníci květin? Šli byste si přivonět k tulipánům do Everlandu a přivítat jaro?

ZDROJ: english.visitkorea.or.kr, en.wikipedia.org, koreaherald.com
FOTO: Saytolk/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9