V Zoo Everland se narodilo mládě pandy velké

13:00 | 24.07.2020 Eunka 0
Máme tu opět jednu radostnou zprávu. V Everlandu se 20. července narodilo první mládě pandy velké, které bylo počato přirozenou cestou. V Jižní Koreji se tak stalo poprvé!
Mládě pandy z Everlandu
Mládě pandy z Everlandu FOTO: Youtube screen
Mládě pandy velké, které bylo počato přirozenou cestou, se v Jižní Koreji narodilo poprvé. Stalo se tak 20. července v 9:49 v Zoo nacházející se v zábavním parku Everland. Samice byla březí čtyři měsíce a porod trval asi hodinu a půl.

Rodiče malé pandy se jmenují Ai Bao a Le Bao. Do Koreje se dostali v roce 2016. Byli dárkem čínského prezidenta a původně pochází z Sichuanu. V té době měla samice tři roky a samec byl čtyřletý. 

Narozené mládě měří 16,5 centimetrů a váží 197 gramů. Podle Zoo Everland jsou samice i mládě v dobrém zdravotním stavu. Malá panda se samozřejmě veřejnosti jen tak neukáže. Zhruba 5-6 měsíců zůstane v bezpečí v doupěti, dokud se jí zcela nevyvine imunitní systém. Zoo bude její fanoušky zásobovat alespoň fotografiemi a videi.



Není divu, že se Korejci z narození pandího mláděte v Everlandu tak radují. Narození pandy velké v zajetí je totiž velkou vzácností, protože panda velká ovuluje pouze jednou ročně a jelikož jde o samotářské zvíře, do rozmnožování se jí moc nechce. 

Kang Cheol-won, který má na starosti pandy velké v Everlandu, nadšně přiznal: "Jsme rádi, že se Ai Bao a Le Bao stali po čtyřech letech rodiči. Doufám, že díky zprávě o narození pandy, lidé dočasně zapomenou na únavný každodenní život a načerpají novou energii."

My přejeme malé pandě do života jen to nejlepší!



ZDROJ: korea.net, koreabizwire.com, koreaherald.com
FOTO: youtube screen

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9