Vytření očí nebo návod na naprosté uvolnění? Objevte užitečné praktiky Východu!

13:23 | 12.11.2018 Zita 0
Ponořte se s námi do světa východních praktik a jejich západních adaptací a objevte tak uvolňující hmaty a další techniky na každý den. Rychlé, efektivní a příjemné triky pod vedením uznávané instruktorky Drahomíry Šmídové.
Reflexní masáž a vše, co o ní potřebujete vědět
Reflexní masáž a vše, co o ní potřebujete vědět FOTO: Lucie Onari Kreslová
Pro to, abychom správně pochopili, co se okolo nás děje, si musíme nejprve uvědomit pár základních věcí. Zatímco západní medicína řeší často problém až v momentě, kdy nastal, ta východní se mu snaží i předcházet. Zásadní rozdíl představuje též zacházení s léky, které zde užíváme o mnoho více, což vede stále více lidí ke zkoumání praktik Východu. Nejen na internetu se dočtete mnohé, pulty knihkupectví pokrývají nejrůznější tituly a nezřídka na nás vyskočí upoutávka na nově otevřený kurz.

Čas plynul a já jsem se rozhodla nějaký kurz taktéž vyzkoušet. Při hledání na internetu mě zaujala stánka CAREZZA- masážní studio a škola Drahomíry Šmídové, která nabízela jak ajurvédskou masáž hlavy, aromaterapii, tak i kurz reflexní masáž nohou a mnohé další. Vzhledem ke své  velké zvědavosti jsem se zapsala hned na dva- indickou masáž hlavy a reflexní masáž nohou, přičemž oba dva kurzy se odehrávaly v Praze (další kurzy se konají v Brně, kde instruktorka bydlí).

Jako první jsem navštívila kurz reflexní masáže, jež pracuje s principem, že chodidlo je obrazem celého těla a mačkáním specifických bodů se dají ovlivnit a stimulovat orgány, páteř a další velmi důležité součásti našeho těla. Výhodou této praktiky je jednoznačně skutečnost, že již při základních znalostech můžeme rychle a efektivně pomoci sami sobě i svým blízkým. Na kurzu jsme si v rámci 9 hodin postupně prošli "mapu" celého chodidla, vysvětlili jsme si, kde se co nachází, jak dlouho má stisk trvat a další užitečné informace. Ráda bych s vámi sdílela alespoň dva užitečné triky, jak ulevit od stresu, napětí a podpořit vitalitu.



V momentě, kdy vás něco psychicky svírá či bolí, doporučuji stisknout zónu pro uvolnění plic, která vám napomůže správně vydechnout a nadechnout, v důsledku čehož z vás ono sevření doslova opadne. Tato zóna se nachází na nártu levé i pravé nohy v oblasti mezi zónou ramenního pasu a pasu. Na obrázku ji najdete mezi bodem 32 a 36 po celé ploše nártu. Bod, kterým pak doplníte energii a vitalitu, solar plexus, naleznete uprostřed horní části chodidla.

Na kurzu jsem se dozvěděla opravdu mnoho zajímavých informací, vzhledem k jejich množství byl však celkem náročný. O to víc relaxující pak byl kurz indické masáže hlavy, jenž se konal následující den. Indická masáž hlavy vychází z arjurvédských praktik a postupů a napomáhá omladit organismus, harmonii, uvolnění stresu i napětí. Dále taky zpomaluje proces vypadávání vlasů, celou hlavu hezky prokrví a ještě krásně provoní celou místnost masážním olejem. Největší pozdvižení během kurzu způsobilo uvolňování oční části, což je proces, při kterém se první doslova vytře zrak a pak se jemně promasíruje oční bulva. Praktická část probíhá v páru, v poklidném prostředí a pod výborným vedením lektorky, jedná se tedy o velmi příjemný zážitek.



Na každém kurzu navíc obdržíte podrobná skripta, kterými se pak můžete řídit, po dokončení kurzu získáte také mezinárodně uznávaný certifikát. Pokud vás něco z toho zaujalo a rádi byste se dozvěděli více, můžete se podívat na nadcházející kurzy nebo napsat přímo mně.
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9