Obrovský „létající zámek“ v Tokiu oslavil práci studia Ghibli

06:34 | 07.01.2018 DEADiX 0
Zatímco mnozí se zatnutými pěstmi očekávájí snad už tento rok krátký snímek Kemushi no Boro od studia Ghibli, tak my se můžeme pokochat alespoň pohledem na jedno úchvatné zařízení, jenž bylo postaveno pro třiceti leté výročí Studia Ghibli.
„Nebeský zámek“ z filmu Laputa: Zámek v oblacích
„Nebeský zámek“ z filmu Laputa: Zámek v oblacích FOTO: twitter.com/tokyo_cityview
Tato skoro až monstrózní svítící vzducholoď byla k vidění jako součást velké ehibice v roce 2016 v Tokiu, když se konalo ono výročí tohoto slavného studia. Vymodelována podle filmu Tenkuu no shiro Laputa, neboli Laputa: Zámek v oblacích, z roku 1986. Tato loď se pohybovala vzduchem jako součást jedinečné sestavy více než padesát pater nad Tokiem a to ve vyhlídce Roppongi Hills Tokyo City View.

Obklopena byla dalšími létajícími stroji, které byly až závislostí režiséra Hayao Miyazakiho. Ten se v tom roce dočká už 77 let. Miyazaki je ikonou japonského animovaného filmu a je také spoluzakladatelem právě Studia Ghibli. Byl oceněn Oscarem za nejlepší celovečerní animovaný film a to za snímek Cesta do fantazie (2001). Studio Ghibli je jedním z nejznámějších animačních studií vůbec.



Tato podívaná přilákala mnoho anime milovníků a určitě stála za vidění. Bylo téměř nemožné nebýt uchvácen natolik, aby vás to opravdu nevtáhlo do fantastického světa. Navíc nad stovkami zařících budov, které se v Tokiu nachází. Zatímco se mnoho fanoušků vydává zaplavit Ghibli muzeum v Tokiu, tak Studio Ghibli připravuje speciální  zábavný park. Snad se tedy i zde ukáže onen „zámek v oblacích“.

Video ukazující vzducholoď za chodu:
https://twitter.com/tokyo_cityview/status/750741565002227712

ZDROJ: twitter.com, mymodernmet.com
FOTO: twitter.com/tokyo_cityview, mymodernmet.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9