Připravujeme se na válku! Jižní Korea a její "válečné tašky"

06:49 | 25.10.2017 Shinzunátor 1
Jižní Korea a její válečná malá příprava, o které si můžete něco málo přečíst tady u nás.
Ukázka vnitřku batohu na přežití
Ukázka vnitřku batohu na přežití FOTO: Theleom / flickr.com
Stovky tisíc Jihokorejců shromažďují důležité věci, jako jsou přikrývky a konzervované jídlo, ze strachu z války se Severní Koreou.

Zkuste si schválně napsat do YouTube "survival bag" a koukněte se, kolik jich vyšlo jen za tento rok. Přesně tato videa, která učí lidi jak připravit speciální batohy pro přežití, se stávají virálními. Strach z jaderného útoku de totiž pořád zůstává skutečnou možností.

Kang Yoo-mi, známý jihokorejský komik, zveřejnil video s názvem "I've bought a War Bag!" (Koupil jsem válečnou tašku!). Získalo půl milionu zhlédnutí za necelý měsíc.

Videa zdůrazňují, co nejnouzovějšího zabalit - plynové masky, jídlo, teplé oblečení a vodu.

Vysoké napětí je na korejském poloostrově především od nejvyššího jaderného testu na Pyongyangu z minulého měsíce. Když zvážíme, že Donald Trump nazval vůdce Pyongyangu jako "Raketového  muže", není se pak čemu divit.

Od té doby jsou sarkastické poznámky, posměch a debaty na denním pořádku.
Před nedávnem vyšlo najevo, že
Rex Tillerson udělal průlom nad raketovým výbuchem a jadernými testy, které umožnily komunikaci  s vládou Kim Jong-una. Avšak Trump celý tento průlom zničil tím, že znovu nazval vůdce "Malým raketovým mužem".

"Řekl jsem Rexu Tillersonovi, našemu úžasnému státnímu tajemníkovi, že ztrácí čas, když se snaží vyjednávat s Malým raketovým mužem. Schovej si svoji energii, Rexi, uděláme to, co je potřeba udělat. Být milý na Raketového muže nefunguje již 25 let, tak proč by to teď mělo fungovat teď?"


ZDROJ: Mirror.co.uk

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9