Nejoblíbenější japonská jména koček pro rok 2017

16:00 | 19.02.2017 kvacm 6
Na začátku roku přišel internetový portál Iris se seznamem nejoblíbenějších kočičích jmen v Japonsku. Tento seznam byl sestaven na základě výsledků ankety, která probíhala od 22. prosince 2016 do 22.ledna 2017 a zúčastnilo se jí 1 671 majitelů koček.
(Ilustrační foto)
(Ilustrační foto) FOTO: Dmitriy Zhukov / Flickr.com
Jak je již u lidí obvyklé, obliba se mění každoročně, a proto není velkým překvapením, že i letos proběhlo v žebříčku pár změn. Několik míst si rozdělilo více jmen se stejným počtem odpovědí, proto se dnes podíváme jen na pár nejoblíbenějších.

Nejoblíbenější jména pro kočky jsou tedy následující: Nana, Hana (znamená květina), Koko, Hime (princezna), Mike (želvovina), Momo (broskev), Chibi (drobný), Sakura, Kuro (černá), Mei, Mugi (ječmen), Mii, Fuku (štěstí) a Chacha.

Jméno Hana, které bylo v loňském roce na prvním místě, vystřídalo Nana, velmi populární dívčí jméno v Japonsku, které v loňském žebříčku mezi nejoblíbenějšími ovšem vůbec nefigurovalo.

FOTO: William Yeung / Flickr.com

Mezi neoblíbenější jména pro kocourky patří: Reo (japonsky lev), Tora (tigr), Kuro (černá), Kotaro, Maron ("Marron" - francouzsky kaštan), Kotetsu, Maru (kruh), Momo (broskev), Fuku (štěstí), Hachi, Tama (balon), Sora (nebe) a Koko.

Kuro, Tora a Reo se dělí v letošním roce o první místo. V tom loňském bylo Reo a Kuro na pátém, opět děleném, Tora se pak na první dostalo ze sedmého. Vítěz v loňském roce Sora, se drží stále mezi neoblíbenějšími jmény.

FOTO: Cuba Gallery / Flickr.com

Podle celkového součtu odpovědí patřila ale mezi neoblíbenější jména Koko, Nana a Kuro. Momo, které skončilo na čtvrtém místě, bylo v loňském roce na prvním. Letos je to Koko, nejspíše díky podobě s kakaem, kokosem a Coco Chanel.


FOTO: dorinser / Flickr.com

Pokud si plánujete letos pořídit kočičku nebo kocourka, můžete využít seznam nejoblíbenějších japonských jmen pro rok 2017, tedy pokud jste zatím na žádné zajímavé jméno nepřišli.

ZDROJ: japantoday.com, iris-pet.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9