Pohřební rituál na Taiwanu

13:00 | 21.09.2018 Mei 5
Na Taiwanu je většina obyvatel buddhistického vyznání a věří v peklo, nebe a reinkarnaci. Lidské osudy určují minulé životy. Lepší kvalita života je daná množstvím dobrých skutků během života.
Hřbitov na Taiwanu
Hřbitov na Taiwanu FOTO: Shutterstock
Taiwanskou tradicí je, že pokud leží někdo na smrtelné posteli, nenechají ho zemřít v nemocnici. Rodina se rozhodne, kdy je správný čas pro odchod a vezme si svého milovaného blízkého domů. Když člověk zemře, tělo zůstane ležet v posteli po dobu 10 hodin, zatímco rodinní příslušníci pomáhají chorálem duši, aby se přenesla na šťastné místo.
 
Poté, co je tělo umístěno do rakve, následuje 7 denní smuteční období, aby měla duše více času na odchod. Podle čínských zvyků přinášejí hosté peníze v malých bílých obálkách a darují je rodině zesnulého. Následuje pohřeb a poté je tělo zpopelněno v krematoriu. Urnu pak rodina přepraví na pohřbení místo. Tyto hrobové stavby jsou většinou na kopci s krásným výhledem na moře či přístav.
 
Jako součást buddhistické tradice rodina po pohřbu provádí rituál, kdy hodinu nebo dvě hodiny týdně zpívají u určitého chrámu. To trvá 7 týdnů. Proces je veden hlavní jeptiškou. V přední části svatyně je umístěno ovoce, cukroví a dezerty. Účelem těchto obřadů je dovést duši až do šťastné země a povzbudit ji, aby šla správnou cestou a vyhnula se rozptýlení od zlých duchů.
 
 
 
ZDROJE: mysendoff.com, siuarchitecture.blogspot.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9