10 důvodů, proč je Tokio nejlepším městem - část II.

19:03 | 07.08.2013 Saki 4
Opět si pojďme odůvodnit, proč je Tokio tím nejlepším městem na světě. Máme před sebou další sérii 10 bodů.
Fuchu Koen Dori
Fuchu Koen Dori FOTO: commons.wikimedia.org
Část I.

1. Největší rybí trh s nejlepším sushi v okolí.

Vzhledem k tomu, že Japonsko má sklon k mořským plodům, není nic překvapujícího na tom, že jeden z největších rybích trhů (a jeden z největších velkoobchodních trhů období) se nachází v Tokiu - Tsukiji shijo. Denně se zde manipuluje s více než 2 000 tun mořských ryb. Tento trh je rájem pro rybáře, dražebníky a odběratele pro nejlepších restaurace v Tokiu. Jako bonus zde naleznete nejčerstvější sushi a nejvíce delikátní grilované rybí obědy za rozumné ceny - za předpokladu, že je možné postavit šílený nával patrony.




2. I seriózní muzea jsou divné.

Tokijské muzeum Edo je nejlepším místem k oživení si starého, tradičního stylu života v Tokiu, které se v 15. až 19. století nazývalo, Edo. Nicméně, exteriér budovy vypadá jako vesmírný křižník z "Bucka Rogerse" podepřený na chůdách. Je to snad pokus skloubit minulost, současnost a budoucnost Tokia do jednoho prostoru?




3. "Vezmi mě ven na míčovou hru... (znovu a znovu)"

Jak moc je Tokio posedlé baseballem? Je to jedno z pouhých tří měst na světě - Chicago a Soul jsou zbylé dva - s dvěma velkými ligovými stadiony v centru města. Yomiuri Giants, kteří hrají své domácí zápasy v Tokyo Dome, jsou stejně milováni a nenáviděni, zatímco více přístupnější Yakult Swallows dělají své  v útulném stadionu Jingu.




4. Anime a manga ráj se starožitnými hračkami.

Osmi patrové nebe pro fanoušky anime, komplex Mandarake, představuje vlajkovou loď řetězce Mandarake s každoroční sklizní anime. Sedmé a osmé patra jsou jako muzeum japonské historie hraček - vše je na prodej. I když jsou jejich ceny vyšší, než  v jiných obchodech a vyjednávání je vyloučeno, výběr budete mít zaručeně těžký, než se pro něco rozhodnete.




5. Veřejné parky jsou okázalé, jak jen to jde.

Park Tetsugakudo, pečlivě vyroben Dr. Enryo Inoueho osobním vkusem. Mnoho malých staveb v tomto parku je věnováno proslulým filozofům. Okolní vybavení, k němuž patří údajně i straší strom "Time-Space Clearing", který je cituji "určený reprezentovat filozofický rozměr" .




6. Nejlepší místo k nakupování, pokud jste starší 60 let.

Různá pojmenování jako jsou "babička Ginza" a "Harajuku pro malé staré dámy" vystihují nákupní ulici Sugamo Jizo Dori Shotengai, jejíž věk si je rovnocenný spolu s místními obyvateli. Hledáte módou cirka 1962? Jste na správném místě. Černo-bílé fotografie dávno zapomenutých filmových hvězd? Podívejte se. Sugamo je také plná obchodů, které prodávají tradiční sladkosti a cetky.




7. Roční plat, můžete vyhodit za pití.

Zlaté časy pominuly, ale rozhazovačný duch žije dál v "Diamonds Are Forever" martini v hotelu Ritz-Carlton: vychlazená Grey Goose vodka s limetkovou, lita přes jednoho karátový Cena: 1.800.000 jenů (to je přes 350 000,- Kč)




8. K-Pop přímo pod rukou.

Zbytek světa se konečně dostal k objevování sláv korejské pop kultury, Tokijčané akorát potlačují zívnutí. Je to tím, že cokoli co z K-Popu vyjde se jako první objeví v tokijském Koreatown. Tato enkláva obchodů se suvenýry, barbecue restauracemi a bary se táhne přes několik bloků v blízkosti rušného mini-města Shinjuku.

9. Nadstandartní služby.

Od skromných obchodů po nóbl butiky, je standart služeb v Tokiu pozoruhodně vysoký. Není překvapením, že město je top třídou restaurací usilující dokonalost, a taková Aronia de Takazawa poskytuje služby s osobním přístupem. Před vaší návštěvou obdržíte řadu okouzlujících, neformálních e-mailů od Akiko Takazawa, šéfkuchařovi manželky. Během večeře vás paní Takazawa krok za krokem zasvětí do šéfkuchařových špičkových výtvorů. Nabudete inteligentní a sofistikované pocity, stejně tak, jako bude vypadat vaše jídlo.





10. Dalniční odpočívadla jako destinace.

Odpočívadla jako Umi Hotaru téměř nahrazují směšné mýtné a nekonečné dopravní zácpy na dálnicích Japonska. Umi Hotaru ("mořská světluška"), je obrovský betonový ostrov, plovoucí uprostřed Tokijského zálivu, křížící mosty a tunely. Nabízí celou řadu restaurací a obchodů pro ty, kteří potřebují načerpat nové síly po zdolávání dlouhých cestovních tras.



Část III. již brzy.


ZDROJ: Travel.cnn.com
FOTO: luvtoexplore.blogspot.com, en.wikipedia.org, commons.wikimedia.org, dulichviet.com.vn, scottshaw.org, metropolis.co.jp, blogs.myoops.org, lux27.com, flicker.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9