Songfest 2017 opět přinese úžasný a nabitý hudební program

15:33 | 21.01.2017 Erik 0
Necelý týden zbývá do chvíle, kdy Ohnivá opice předá vládu Ohnivému kohoutu a zároveň odstartuje své turné po českých a moravských městech multižánrový hudební festival Songfest.cz.
Zpěvačka Feng-yűn Song a houslista Martin Zbrožek
Zpěvačka Feng-yűn Song a houslista Martin Zbrožek FOTO: Songfest.cz
Již pošestnácté se o stylovou oslavu postará multižánrový festival Songfest.cz. Trojice charismatických moderátorů Jaroslav Dušek, Jan Budař a Martin Zbrožek provede mezi 26. lednem a 11. únorem návštěvníky v deseti českých a moravských městech bohatým programem, kterému vévodí hudba z celého světa, tanec a originální a laskavý humor.
 
Každý večer festivalu je unikátní a neopakovatelný. Feng-yűn Song se svým jazzovým triem Trio PUO představí tradiční písně Číny, Tibetské náhorní plošiny a sibiřských národů v originální jazzové a šansonové úpravě, Martin Zbrožek rozezní své housle, Vladimír Václavek zazpívá a zahraje na kytaru a virtuózní hráč Charisu ze stepi zahraje na tradiční mongolský nástroj morin khuur. Diváci se dále mohou těšit například na prastarou legendu o hořícím peří v podání Sacra Circus, původní indonéské tance v podání souboru Kintari, orchestr Didgeridoo Ondřeje Smejkala nebo akustické trio Dereva.

Soubor Kintari / Songfest.cz

Pestrý večerní program ale není zdaleka to jediné, co festival pro návštěvníky chystá. V každém z měst se ještě před začátkem hlavního koncertu úderem 16 hodiny zdarma otevře tzv. Pavilon her, který dětem i dospělým nabídne zábavu plnou kreativity i relaxace. Kompletní program jednotlivých festivalových scén najdete na www.songfest.cz. Vstupenky je pak možné zakoupit online nebo na pokladnách festivalových scén. Ceny se pohybují v přívětivém rozmezí od 220 do 250 Kč. 
 
Songfest.cz odstartuje 26. ledna v Příboře, kde se diváci mohou těšit například na původní indonéské tance v podání tanečního souboru Kintari či na místní pěvecký soubor Valentin. Dne 27. ledna přivítá festival rok Kohouta v Olomouci ve společnosti dua čínských tanečníků z Konfuciova institutu v Londýně, souboru Sacra Circus a vystoupí také žáci experimentální výuky čínštiny KIUP. Dne 28. lednabrněnském Buranteatr zazpívá a zahraje na klavír Jan Budař a své housle rozezní Martin Zbrožek. První víkend uzavře Songfest.cz 29. ledna ve Znojmě, kde zazpívají a zatančí mimo jiné znojemské děti z mateřského centra Macešky či dětský sbor Carmina Clara.

Sacra Circus / Songfest.cz

Druhý festivalový týden začne 2. února v Hradci Králové a na programu bude například akustické hlasové trio Dereva, svou Legendu o hořícím peří uvede Sacra Circus, na kterou se mohou těšit i následující den diváci v Písku. Kromě toho ve Sladovně zahraje například kytarové duo Eva Vogeltanzová a Jiří Fryč. Dne 4. února proběhne Songfest.cz v Českém Krumlově, kde vystoupí také vynikající hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal.
 
Poslední týden odstartuje 8. února Jablonci nad Nisou, kde se festival uskuteční poprvé. Na sever Česka se vydá například kytarista Vladimír Václavek, jazzový multiinstrumentalista Alan Vitouš a již zmiňovaný mongolský muzikant Charisu. Ten předvede své umění i následující den v Plzni. Velké finále 16. ročníku Songfestu se uskuteční 11. února v pražském Paláci Akropolis.

Na pražském Pavilonu her, který začne od 16:00, si budete také moci na stánku AsianStyle zblízka prohlédnout kostýmy, líčení a masky pekingské opery i tradiční mongolský oblek deel. A nebude chybět ani malé překvapení pro všechny zvídavé a tvořivé návštěvníky.

Z průběhu festivalu Songfest.cz / Stanislava Slováková

Songfest 2017 – festivalové scény
 
26. 1. 2017 – Příbor / Dům kultury
27. 1. 2017 – Olomouc / Divadlo na Šantovce
28. 1. 2017 – Brno / Divadlo Buranteatr
29. 1. 2017 – Znojmo / Znojemská Beseda
 
2. 2. 2017 – Hradec Králové / Divadlo Drak
3. 2. 2016 – Písek / Sladovna o.p.s.
4. 2. 2016 – Český Krumlov / Městské divadlo
 
8. 2. 2017 – Jablonec nad Nisou / Eurocentrum
9. 2. 2017 – Plzeň / Nové divadlo J.K. Tyla – malá scéna
11. 2. 2017 – Praha / Palác Akropolis

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9