V Soulu se bude opět konat Kimchi festival

16:00 | 01.11.2016 Eunka 0
Milujete kimchi a trávíte začátek listopadu v Soulu? V tom případě vám nesmí ujít událost, která vám přiblíží korejskou kulturu a tradice.
Kimchi festival v roce 2014
Kimchi festival v roce 2014 FOTO: flickr.com/Republic of Korea
Třetí ročník Kimchi festivalu se v Soulu koná již 4. - 6. listopadu na Seoul Plaza a pořádá jej místní metropilitní vláda. Cílem akce je lépe poznat tradice a pochopit, proč je výroba kimchi pro korejské rodiny tak důležitá.
 
Festival samozřejmě není určen pouze pro místní občany, ale je pamatováno i na turisty. Přednášky proto budou tlumočeny také do angličtiny. Bohatý program divákům nabídne kromě přednášek, také řadu workshopů a konzultací. Nebudou chybět ani prodejní stánky, ochutnávky a vůbec vše, na co milovník kimchi může jen pomyslet.

Proč je výroba kimchi na pro Korejce tak podstatná? Jde o dlouholetou tradici, která posiluje rodinné vazby a která se bohužel v posledních letech vytrácí kvůli globalizaci a možnosti koupit si kimchi kdykoliv v obchodě. Každá rodina má svůj recept a byla by škoda, kdyby o něj další generace přišly. Právě proto je třeba oživit kulturu Gimjang, tedy tradiční proces přípravy kimchi pro období zimy.
 
Nemusíme dodávat, že kimchi je velmi zdravé a je významnou součástí korejského jídelníčku. Je zdrojem mnoha vitamínů, což je v zejména v zimním období vítané. Pokud se festivalu nemůžete zúčastnit, nezoufejte, zahajující ceremoniál bude živě vysílat stanice MBC. V každém případě si vždycky můžete vyrobit vlastní verzi kimchi doma. Na internetu jsou stovky receptů a my tu pro vás máme i jeden upravený speciálně pro české chutě.

Všechny další informace a podrobnosti naleznete na oficiálních stránkách události.

ZDROJ: english.visitkorea.or.kr, koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9