Insa-dong, čtvrť která žije

13:00 | 12.06.2018 AdelaEis 1
Pojďme si představit čtrvť v Soulu, která téměř nikdy nespí. Jedná se o čtvrť Insa-dong, kde si rozhodně každý přijde na své.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Ludovic Tristan / flickr.com

Insa-dong (인사동)

Insa-dong je čtvrť nacházící se v samém srdci Soulu. Je to místo oplývající korejskou kulturou. Zde opravdu poznáte, o čem celá Korea je. V Insa-dong naleznete obchůdky s tradičními suvenýry, výtečné kavárny typické jen pro Koreu, čajovny, restaurace podávající výtečné kimchi a jiné pro Koreu známé delikatesy. Nachází se zde kolem 100 galerií. Nejznámější galerií je Hagkojae galerie (학고재 갤러리), která funguje jako centrum folkového umění. V sobotu a neděli se silnice blokují, a tak se stává Insa-dong kulturním centrem.
Zkrátka vše, co od Koreje čekáte, se nachází právě zde, v Insa-dong.
 

Historie

Insa-dong bylo před 500 lety bydlištěm pro úředníky vlády. Na konci Korejské války se sem začali scházet jihokorejští umělci a začaly zde vznikat kavárny.
V době Soulských Olympijských her roku 1988 se tato čtvrť stala známou pro zahraniční turisty.
V roce 2000 se Korea začala modernizovat, modernizace hrozila i této čtvrti, proto se lidé rozhodli stávkovat pro udržení zdejší kultury. Naštěstí vše dobře dopadlo a modernizace se Insa-dong vyhnula.

 

Co je zde k vidění

Insa-dong je skvělým místem, jak pro nakupování dárečků pro vaše blízké, tak pro romantické procházky. Nejhlavnější ullicí je Insadong-gil (인사동-길).

Můžete zde spatřit korejské umělce chlubící se svými umy, kavárničky pyšnící se svými sladkostmi, ochutnáte nepřeberné množství korejských dobrůtek, tradiční a kvalitní restaurace a především Ssamji-gil (쌈지-길).
Ssamji-gil je komplex, ve kterém je mnoho obchůdků s tradičním korejským zbožím. Hodně lidí sem však směřuje, aby si zde se svou láskou pověsili zámečky nebo kartičky se zamilovanými zprávami.
Dále se v této čtvrti nachází jeden pro Koreu z nejdůležitějších buddhistických chrámů - Jogyesa (조계사). Královská residence Unhyeongung a také jeden pro Koreu z nejstarších prebysteriánských kostelů.
 

Jak se sem dostat…

Nejjednodušší volbou je nasednout na metro. Vydejte se po lince 3, směr Anguk station. Východ je ze stanice číslo 6. Poté pokračujte 100 metrů rovně a zabočte doprava.  

 
ZDROJE: english.visitkorea.or.kr, wikipedia.orglifeinkorea.com 
FOTO: Rose Ferres/flickr.com       


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9