Korejský lesbický thriller Komorná začátkem srpna v českých kinech

18:00 | 30.07.2016 starfishzs 2
Český distributor Aerofilms uvede od 11. srpna v českých kinech nový snímek známého korejského režiséra Park Chan Wooka, Komornou.
Hlavní obsazení filmu
Hlavní obsazení filmu FOTO: Aerofilms
Fanoušci asijského filmu se mohou radovat, že do českých kin zavítá korejská novinka světoznámého režiséra Park Chan Wooka s názvem Komorná, v korejštině Aghassi. Film v kinech uvede český distributor Aerofilms a premiéru snímek bude mít 11. srpna.

Režisér Park Chan Wook jistě není fanouškům asijské kinematografie neznámý. Mnozí si ho pamatují zejména díky snímku Oldboy (2003), pro širší veřejnost se stal známým jeho prvním anglicky mluveným filmem Stoker (2013). Děj jeho nejnovějšího snímku Komorná shrnuje Aerofilms následovně:

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui, ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Watersové do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan Wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou.

V hlavních rolích uvidíme začínající herečku Kim Tae Ri v roli Sukhui, známou herečku Kim Min Hee v roli Japonky Hideko, ještě známějšího herce Ha Jung Wooa v roli hraběte Fujiwary a herce neméně proslulého Cho Jin Woonga v roli strýce Kouzukiho.

Trailer k filmu


Pokud byste se rádi dozvěděli o snímku více, chystáme pro vás příští týden ještě jeden článek s více podrobnostmi, jako např. co o svém vlastním filmu řekl samotný režisér, informace o knižní předloze či zajímavosti z natáčení filmu. Zůstaňte s námi.

Plakát k filmu


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9