Devět pokladů mongolského metalu [Rozhovor]

17:00 | 23.07.2016 Keylee181 0
Prahou otřásal mongolský metal! Nepřežila spousta lahví a některým lidem stále píská v uších. Skupina z Vnitřního Mongolska sídlící v Pekingu k nám do Čech zavítala 13. července a byla nemilosrdná. 
Nine Treausures v Praze!
Nine Treausures v Praze! FOTO: facebook.com/ninetreasuresoffi...
Skupina Nine Treasures (v Číně známá také jako 九宝 nebo 九大圣器) je celkem nováček ve světě metalu. Vznikla v roce 2010 a skládá se z pěti aktivních členů. Jejich první album Nuutshai chadal získalo ohlas a nyní mají evropské turné - a dokonce navštívili Prahu. A já nemohla přijít o možnost rozhovoru s leaderem skupiny a super chlapíkem - Askhanem Avagchuudem

Jak vlastně vznikla vaše skupina a její název?
Byli jsme skupina starých přátel, která se sešla v Pekingu a dohodla se, že založíme novou kapelu. Název vymyslel bývalý člen naší skupiny. Devět pokladů má tajemný původ a vlastně ani my nevíme, co přesně to znamená. Obecně jde o zlato, stříbro, bronz, železo, perly, achát, korál, jantar a nefrit. Existuje báseň, která říká, že pokud darujete těchto 9 pokladů, splní se vám vaše přání. Je to jakýsi symbol požehnání. Logo naší skupiny v mongolském přepisu se skládá ze slov zlato, stříbro, bronz a železo.



Jak se cítíte v Evropě?
V Evropě máme třetí turné a v evropském prostředí se cítíme dobře. Je zajímavé pozorovat ty kulturní rozdíly.

Jak se Vám líbí v Praze?
Moc se nám tu líbí. Jsme tu po druhé a máme rádi pražskou atmosféru. Lidi jsou tu otevření a v pohodě. V Mongolsku jsou lidé víc stydliví.

Jaká je vaše hudební inspirace? Máte oblíbenou evropskou kapelu?
Rozhodně metal obecně je velkou inspirací a z evropských kapel je to asi Metallica, Megadeth, Lamb of God atd.

V Mongolsku se právě slaví svátek naadam – máte čas tento svátek nějak slavit?
Už dlouho jsme naadam neslavili. Když žijete v tak velkém městě, jako je Peking, nemáte vůbec čas. 

Má nejoblíbenější písnička se jmenuje Black Heart, můžeš mi o ní něco povědět?
Jde o příběh z mongolské mytologie. Hlavní motivem písně je souboj osmnáctihlavého monstra, takového mongolského satana, s mladým, odvážným hrdinou, který trvá celých 81 dnů. Tahle bitva je vyprávěná z pohledu monstra, které i když ví, že nemůže vyhrát, nikdy ze souboje neuteče. Ačkoli je to padouch, je to ve své podstatě statečný chlápek.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9