Přijďte si užít mongolský folk metal v Klubu Vagon

18:04 | 08.07.2016 Erik 0
Ve středu 13. 7. do Prahy zavítají v rámci svého evropského turné mongolští Nine Treasures se svým nezaměnitelným folk metalovým zvukem vycházejícím z tradiční mongolské hudby. Jako support vystoupí pražská celtic-rocková formace Hakka Muggies.
Kapela Nine Treasures
Kapela Nine Treasures FOTO: Tisková zpráva ke koncertu
Klub Vagon v Praze na Národní třídě již mnoho let pravidelně uvádí kromě předních kapel české bigbítové scény také koncerty s přesahem do folkloru a s tradičními lidovými nástroji. Do tohoto konceptu spadá i červencový hudební happening, který v sobě spojuje rockový základ a inspiraci tradiční lhudbou z dalekých krajů.

Nine Treasures je folkmetalová formace s původem ve Vnitřním Mongolsku a všichni její členové z této oblasti pocházejí. Písně zpívají v mongolštině a krom tradičních nástrojů v nich využívají techniky hrdelního zpěvu, která je úzce spojená s mongolskou spiritualitou a mystikou. Výsledkem jsou písně hravé a plné elánu, zároveň ale i emočně nabité.
 
Kapela Nine Treasures hraje od roku 2010 a do Evropy vyráží již podruhé. Na svém kontě mají nejen koncerty v předních evropských klubech, ale také například vystoupení na největším metalovém festivalu Wacken nebo na polském Woodstocku.

Předskokanem bude pražská celtic-rocková formace Hakka Muggies. Repertoár této kapely je zaměřen od veselého folkrocku až po temnější alternativní tvorbu s prvky metalu. V současné šestičlenné sestavě uslyšíte kromě elektrické kytary, baskytary a bicích také elektrické housle, irské flétny tin a low whistles, bodhrán, garrahand, bombard, irské dudy a bouzuki.

Koncert začíná v Klubu Vagon ve 20:30 a vstupné je 180 Kč.
 


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9